Forældrelån – en god forretning for barn og forældre

Der kan være mange penge at spare, hvis mor og far har råd til et forældrelån og låner til at børnene kan købe en lejlighed eller bil. Det er ikke kun barnet, der kan nyde godt af en sådan aftale.

Skrevet af Elisabeth Arendt

Endnu en gang har Mybanker været i studiet med Ekstra Bladet, i en ny udgave af “Boksen”. Denne gang undersøgte vi hvor mange penge forældre kan kan spare deres børn ved at låne dem penge frem for at barnet skal i banken.

Hos forældre der har lidt luft i økonomien – eller måske snarere pensionsopsparingen – kan der være hundredetusindvis af kroner at spare for barnet.
Selv hvis der tages en relativ lav rente, vil barnet spare en formue over lånets løbetid ved at låne pengene af forældrene.
Samtidigt vil forældrene kunne forrente deres indestående bedre, da indlånsrente pt. er relativt lav.

Altså kan begge parter drage fordel af en sådan aftale, hvis den aftale rente er lavere en bankernes udlånsrene og højere end bankernes indlånsrente.
Se hvor mange penge Gitte Lybkes søn kan spare i tv-programmet ’Boksen’ og hør også om, hvordan man helt lovligt kan lave et lån til børnene uden at risikere at betale arveafgift.

Tid til forældrekøb?

Prøv Mybankers Skift Bank tjeneste og se om du kan få et billigere tilbud på forældrekøb.

Prøv her – Det er helt gratis

Om forfatteren Elisabeth Arendt

Elisabeth er partner i Mybanker og har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor. Hun er bankuddannet og har altid arbejdet med de juridiske aspekter af bankdrift.

Det skal du vide om forældrekøb

Læs artiklen
Gode tips til forældrekøb
24. oktober 2018 Hvordan fungerer forældrekøb? 26. april 2017 Omvendt forældrekøb – køb en bolig til mor 8. juni 2016 Forældrekøb: Hjælp dit barn på vej