Danskerne snyder sig selv for milliarder

Danskerne snyder sig selv for milliarder

3,5 milliarder kroner. Så meget går danske bankkunder årligt glip af i renteindtægter. Bankkunderne lader sig nemlig tage til takke med alt for lave renter i forhold til, hvad der reelt er muligt. Det viser en ny opgørelse fra Mybanker til TV2.dk.

”Selvom en rente på omkring 1 % for din opsparing lyder lavt, så er det faktisk betydelige beløb vi danskere hvert år går glip af i renteindtægter. Kombineret med en meget lav inflation kan du derfor bevare din købekraft ved at flytte opsparingen til et sted med højere renter” siger direktør i Mybanker, John Norden.

 

Ikano og Santander i top

De højeste renter findes ifølge undersøgelsen hos Ikano Bank og Santander Consumer Bank. Her er renterne henholdsvis 0,6 og 0,8 procent uden binding, hvilket betyder, at pengene kan hæves med kort varsel. Undersøg selv hvor du får mest for din opsparing her.

”Det kan ikke tage mere end en halv time at ordne det, så det kan godt betale dig for mange at blive bedre til at flytte pengene til det sted, hvor de får de højeste renter. Det er en god timeløn at gøre det, og for mange bankkunder drejer det sig om mange flere penge,” siger forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehman Erichsen, til TV2.dk.

 

Få mest muligt ud af din opsparing

Det er især en god idé at overveje et bankskifte til en bedre rente, hvis du sparer op på en bankkonto og ikke har investeret penge i aktier, obligationer, investeringsfonde eller andre produkter, der giver afkast eller værdi. En højere rente sikrer, at du får mest muligt ud af din opsparing.

Men inden du flytter pengene er der et par ting, du skal være opmærksom på.

“Har du værdipapirer, så overvej omkostningerne ved handel. Omkostninger er generelt lidt sværere at undersøge end renter. Hold også øje med bankens gebyrer. Og husk, at du ikke behøver at skifte bank, for at flytte dine penge. Du kan godt flytte dine penge og fortsætte med at bruge din oprindelige bank,” siger Kim Valentin – uafhængig rådgiver hos Finanshuset i Fredensborg.

Du kan gå til vores sammenligningsliste for opsparing ved at trykke her. Husk at beløb op til 745.000 kroner er dækket af statens indskydergaranti. Læs mere om indskydergarantien her 

 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing