Lånegrænse gør det sværere at låne til drømmeboligen

Billigere at låne til andelsbolig

Det er blevet billigere at låne til sin andelsbolig. Siden 2017 er renten på de andelsboliglån, som bankerne tilbyder, faldet op til 0,7 procentpoint. Men det er stadig dyrest at låne i provinsen.

Skrevet af Ulrik Marschall

Mybanker har undersøgt renteudviklingen på de andelsboliglån, som bankerne tilbyder de danskere, der benytter Mybankers Skift bank tjeneste. Og der er en generelt faldende tendens på den tilbudte rente på andelsboliglån fra start 2017 til starten af 2019.

I de fleste regioner er faldet på omkring 0,4 procentpoint, hvilket betyder, at det er blevet omkring 4.000 kroner billigere om året at låne 1 million kroner til et andelsboliglån.

 

Stor forskel fra Maribo til Birkerød

Personer, der bor i Region Syddanmark, tilbydes generelt de dyreste lån. De fik i gennemsnit tilbudt 3,75 procent i rente i starten af 2017. I første kvartal af 2019 var den tilbudte rente i gennemsnit faldet til omkring 3,46 procent.

De billigste andelsboliglån tilbydes danskere i Region Hovedstaden. Her var den tilbudte rente i starten af 2017 i gennemsnit 3,34 procent. I første kvartal af 2019 var den tilbudte rente faldet til godt 2,9 procent. Forskellen mellem den tilbudte rente på tværs af regionerne betyder, at det i gennemsnit er 5.000 kroner dyrere om året, at låne en million kroner til et andelsboliglån hvis man bor i f.eks. Maribo, end hvis man bor i f.eks. Birkerød.

 

Læs også: Er der en ny boligboble på vej?

 

Størst rentefald i Nordjylland

I Region Nordjylland ser det ud til at der har været mest at spare. Her er den tilbudte rente fra bankerne faldet fra i gennemsnit 3,71 procent i starten af 2017 til knap 3 procent i første kvartal af 2019. Det svarer til, at det i gennemsnit er blevet omkring 7.000 kroner billigere at låne 1 million kroner til en andelsbolig. Helt så fordelagtigt har det ikke været at bo i Region Syddanmark. Her har udviklingen i den tilbudte rente været mindst. Her er det i gennemsnit blevet 3.000 kroner billigere om året at låne 1 million kroner til en andelsbolig.

I Region Nordjylland er det blevet omkring 6.000 kroner billigere om året at låne en million kroner og i Region Sjælland er det blevet 5.000 kroner billigere.

Foreløbige tal indikerer, at den faldende tendens er fortsat i de sidste kvartaler af 2019.

Ovenstående analyse er lavet på baggrund af 7.500 tilbud på andelsboliglån, som bankerne har givet via Skift bank tjenesten hos Mybanker fra starten af 2017 til starten af 2019.

Flere tusinde danskere benytter hver måned Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de blandt andet kan få tilbud på forskellige typer lån fra forskellige banker i deres lokalområde. Især tilbud på andelsboliglån er populære, men også forbrugslån, billån og realkreditlån er der stor søgning på hos Mybanker.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi. Nyhedsbrevet kan afmeldes til enhver tid.

 

Indhent tilbud på boliglån

Indtast din økonomi og få tilbud fra bankerne på kommende eller nuværende boliglån. Undgå at betale for meget.

Få tilbud på boliglån her

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Andelsbolig er singlers vej ind på boligmarkedet i byerne!

Læs artiklen
Andelsbolig er singlers vej ind på boligmarkedet i byerne
Er min andelsbolig dyr eller billig 30. oktober 2018 Er min andelsbolig dyr eller billig? Andelsboliglån: Dyrere at låne i provinsen 7. februar 2018 Andelsboliglån: Dyrere at låne i provinsen Andelsboliglån: Spar 11.000 kroner alene på etablering 25. oktober 2017 Andelsboliglån: Spar 11.000 kroner alene på etablering