Billigere at låne til andelsbolig

udgivet: 21. februar 2018
, sidst redigeret: 27. august 2018
Billigere at låne til andelsbolig
Privatøkonomi: Det er blevet billigere at låne til sin andelsbolig. Siden 2015 er renten på de andelsboliglån, som bankerne tilbyder, faldet op til 0,8 procentpoint. Men det er stadig dyrest at låne i provinsen.

 

Mybanker har undersøgt renteudviklingen på de andelsboliglån, som bankerne tilbyder de danskere, der benytter Mybankers Skift bank tjeneste. Og der er en generelt faldende tendens på den tilbudte rente på andelsboliglån fra midt i 2015 til udgangen af 2017.

 

I de fleste regioner er faldet på omkring 0,8 procentpoint, hvilket betyder, at det er blevet omkring 8.000 kroner billigere om året at låne 1 million kroner til et andelsboliglån.

 

 

Stor forskel fra Roskilde til Birkerød

Personer, der bor i Region Sjælland, tilbydes generelt de dyreste lån. De fik i gennemsnit tilbudt 4,6 procent i rente midt i 2015. I sidste kvartal af 2017 var den tilbudte rente i gennemsnit faldet til omkring 3,8 procent.

 

De billigste andelsboliglån tilbydes danskere i Region Hovedstaden. Her var den tilbudte rente midt i 2015 i gennemsnit 3,8 procent. I slutningen af 2017 var den tilbudte rente faldet til godt 3,1 procent. Forskellen mellem den tilbudte rente på tværs af regionerne betyder, at det i gennemsnit er 7.000 kroner dyrere om året, at låne en million kroner til et andelsboliglån hvis man bor i f.eks. Roskilde, end hvis man bor i f.eks. Birkerød.

 

Læs også: Er der en ny boligboble på vej?

 

Størst rentefald i Syddanmark

I Region Syddanmark ser det ud til at der har været mest at spare. Her er den tilbudte rente fra bankerne faldet fra i gennemsnit 4,3 procent midt i 2015 til knap 3,4 procent i slutningen af 2017. Det svarer til, at det i gennemsnit er blevet omkring 9.000 kroner billigere at låne 1 million kroner til en andelsbolig. Helt så fordelagtigt har det ikke været at bo lidt længere mod nord, for i Region Midtjylland har udviklingen i den tilbudte rente været mindst. Her er det i gennemsnit blevet 5.000 kroner billigere om året at låne 1 million kroner til en andelsbolig.

 

I Region Nordjylland er det blevet omkring 6.000 kroner billigere om året at låne en million kroner.

 

Foreløbige tal indikerer, at den faldende tendens er fortsat ind i 2018.

 

Ovenstående analyse er lavet på baggrund af 7.500 tilbud på andelsboliglån, som bankerne har givet via Skift bank tjenesten hos Mybanker fra starten af 2015 til udgangen af 2017.

 

Flere tusinde danskere benytter hver måned Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de blandt andet kan få tilbud på forskellige typer lån fra forskellige banker i deres lokalområde. Især tilbud på andelslån er populære, men også forbrugslån, billån og realkreditlån er der stor søgning på hos Mybanker.

 

Tryk på grafikken for at forstørre den. Graferne viser udviklingen i den rente på andelsboliglån, som brugere af Mybankers Skift bank tjeneste har fået tilbudt fordelt på de fem regioner i Danmark og i perioden fra 1. kvartal 2015 til 4. kvartal 2017.

 

Hold dig opdateret med nyheder, gode råd og perspektiver på privatøkonomi. Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her.

sidst redigeret: 27. august 2018