Banken giver negative renter på indlån, men via deres aktier kan du købe to kroner for en

Synes du, banken tjener for meget?

Hvis du synes, banken tjener for mange penge på dig, så rummer børsmarkedet et godt tilbud. For uanset at egenkapitalforrentningen i 2019 var 9,6% så var kursen på Danske Banks aktier ved årsskiftet så lav, at det svarede til, at du kun skulle betale 0,56 kr. pr. en krones egenkapital. I dag er kursen på Danske Banks aktier så lav, at du nu kun skal betale 0,51 kr. for en krones egenkapital.

Teoretisk betyder det, at hvis du kunne købe alle aktier i Danske Bank, og herefter sælge alle aktiverne til bogført værdi, så ville du få et afkast på 96%.

 

Investorerne har ikke tillid til bankerne

Det kan godt være, at du synes bankerne tjener for mange penge på dig, men investorerne på fondsbørsen mener tydeligvis ikke, at de tjener nok, og/eller at de ikke kommer til at tjene nok i fremtiden.

Danske Bank har været involveret i ganske mange sager om hvidvask, ulovlig gældsopkrævning m.m. Det kan være forklaringen på den lave kurs, relativt til bogført værdi. Dårligt image er jo ikke med i bogført værdi.

Men den lave kurs relativt til bogført værdi er ikke enestående for Danske Bank. Hvor du i Danske Bank betaler 0,51 kr. for en krones egenkapital er prisen i Jyske Bank 0,48 kr. i Sydbank er den 0,59 kr., og i Spar Nord bank er prisen 0,74 kr.

Når man samtidig tænker på, at man i Ørsted betaler 5,87 kr. for en krones bogført egenkapital, 5,02 kr. i Tryg, og 18,80 kr. hos Novo er det tydeligt at tiltroen til bankernes fremtidige indtjening er til at overskue.

 

Aktiekurserne er et udtryk for forventningerne til fremtiden

De store forskelle i prisen på en krones egenkapital siger også noget om, hvor stor en del af aktiekurserne der er udtryk for forventninger til fremtidig udvikling, eller mangel på samme.

Hvis du som kunde er træt af at betale penge til bankerne, er der måske en mulighed for at hente nogle af dem hjem igen, hvis du tror mere på deres evne til at tjene penge end andre investorer tilsyneladende gør.

Kom i gang med investering

Kom i gang med at investere og tag kontrollen over dine penge

Se investeringsmuligheder