Årets nytårsforsæt: 4 tips til at få styr på økonomien

Årets nytårsforsæt: 4 tips til at få styr på økonomien

Ofte er nytårsforsætter så ambitiøse, at ens gode intentioner er spildte enten fordi man ikke efterlever dem særligt længe eller – lad os nu være ærlige – aldrig kommer i gang med at prøve at efterleve dem.

Men sådan behøver det ikke at være. I denne artikel får du 4 tips til at få styr på økonomien og overskud i hverdagen.

 

Tip #1 – Tag styringen over din økonomi

Det er ikke alle, der på stående fod kan redegøre for, hvad deres penge bliver brugt på. Så selvom det kan lyde kedeligt, så er det en god idé at gennemgå sine kontoudtog og diverse kvitteringer for at danne sig et overblik over, hvad ens penge egentlig går til.

Måske der ryger lidt for mange ekstra varer ned i kurven på indkøbsturen eller der i de travle hverdagsaftener bliver brugt lidt for mange penge på take-away?

Ligegyldigt hvilken økonomisk synder, der huserer i din hverdag, vil et overblik kunne påvirke din fremtidige måde at bruge penge på. Og når du har styr på, hvad du bruger dine penge på, er det også lettere at lægge et budget. På den måde vil du komme til at spare penge og samtidig få et realistisk billede af, hvor mange penge du har til rådighed hver måned.

 

Tip #2 – Pristjek på dine abonnementer 

Når du har gennemgået dine kontoudtog, får du også overblik over, om der er nogle abonnementer, du aldrig bruger. Findes der noget værre end at betale for noget, man ikke bruger? Nej vel? Få det afmeldt og brug pengene på noget andet!

Det kan også være, at du, i stedet for at afmelde, skal finde billigere løsninger end dine eksisterende – det kan for eksempel være dit mobil-, magasin- eller fitnessabonnement, din tv-pakke eller dine forsikringer.

For selvom du tænker, at det kun er små beløb, du betaler, hver måned, kan det samle sig til en stor sum penge på et helt år.

 

Tip #3 – Lav en opsparing

Når du har fået dit budget på plads, kan du overveje, om du vil sætte noget til side til en opsparing. Det kan være, at du har noget specifikt, du gerne vil spare op til. Desuden kan det godt betale sig at sætte lidt til side hver måned til uforudsete udgifter.

Der er kommet en generel opfattelse af, at det ikke længere kan betale sig at jagte den bedste indlånsrente, fordi renten er så lav i øjeblikket. Det er i princippet rigtigt nok. Men spørgsmålet er, om det ikke bedre kan betale sig at have en lav rente i forhold til ingen rente? En hurtig søgning på vores sammenligningsliste over opsparingskonti viser, at du lige nu kan få 0,70% i rente – uden binding.

 

Tip #4 – Tjek din bank

Til sidst bør du også overveje, om din bank er for dyr? Mange ved ikke, at der er forskel på priserne fra bank til bank. Det er jo ikke noget, man som sådan tager stilling til i hverdagen.

Men faktisk er det sådan, at 8 ud af 10, der skifter bank gennem Mybanker, sparer penge – og 18% sparer over 20.000 kr. det første år. Dét er ikke småpenge.

Prøv selv Mybanker helt gratis og uforpligtende her.

 

2020 – Kom an!

Forhåbentlig kan disse 4 tips gøre det lidt lettere at få succes med nytårsforsættet om at få lidt mere overskud i økonomien. God fornøjelse – og godt nytår!

 

 

Indhent tilbud fra bankerne

Se om du kan spare penge på at skifte bank.

Få op til 3 tilbud