Maestrodk

Forum-svar oprettet

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Jens Hjarsbech
  Indlæg
 • Hej Bjoeg. 

   

  Formuleringen i pantebrev/ejerpantebrev skal du ikke forholde dig til.

   

  Det er en rente, som du i alleryderste konsekvens kan komme til at betale, hvis du ikke overholder dine gældsforpligtelser. Så længe du gør det, så kan du blot parkere den. 

  Du skal lige være helt klar på, hvilket lån du har. Handelsbanken havde et cibor3-lån, hvor renten blev tilpasset hver tredje måned. Netop baseret på cibor + et tillæg.

   

  Handelsbanken havde også et P1-lån, som på store stræk minder om et F1. Her er der imidlertid tale om en swap-rente, som fastsættes en gang om. Man kunne også få P2-P10.

   

  Ved rentetilpasning kan du altid indfri til kurs 100.

   

  Mit bedste råd vil være at få et møde med banken, hvor du tager papirer med, får udredt spørgsmålene og får afklaring på om du skal fortsætte med prioritetslån eller lægge om. 

  Nu ved jeg ikke, hvilken kreditforening, du har. Men hvis du har Totalkredit, så udbydes lån i Totalkredit typisk igennem partnerbanker, som deler indtjening og risiko med Totalkredit.

  I den forbindelse stiller banken typisk en garanti overfor Totalkredit, som en indikation af bankens forpligtelse ifm. en udækket tvangsauktion. På den måde står hverken banken eller Totalkredit med tabet alene, hvis du ryger på tvang.

  Er man kautionist på lånet, bliver man også automatisk kautionist på garantien, da man i den efterfølgende gæld stadig vil blive betragtet som kautionist. 

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)