Cibor lån Handelsbanken -> Jyske

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • bjoegForfatter
  Indlæg
 • #399772
  bjoegForfatter

  I forbindelse med Handelsbanken nu er overdraget til Jyske Bank er der forplantet sig noget tvivl om mit kreditlån i huset, så håber der måske er nogle eksperter med lidt indsigt.

  Tilbage i 2016 fik jeg igennem Handelsbanken et kreditlån, hvor rådgiveren fortalte at lånet var ligesom F1T lånet (F1 med variabel løbetid og variabel rente låst pr 1 åt), men istedet for at være baseret på obligationer var det baseret på noget internt i banken og fulgte Cibor renten, og man betalte ikke bidrag men et lille rentetillæg, som dog var fradrags berriget ligesom den almindelige rente.

  Alt lød godt og alt blev underskrevet og lånet er egentlig gået som smurt lige siden og har fulgt cibor renten + 0,950% rentetillæg.

  I forbindelse med at Handelsbanken nu er opkøbt og næste års rente skal fastsættes inden længe, ville jeg lige have en føler på pulsen og følge op på dagskursen for Cibor vs omlægning m.v.

  Men da alt ikke er overført til Jyske endnu, kan man ikke lige tilgå sine låneoplysninger udover kort overskrift, umiddelbart stod der blot Prioritetslån, hvilket jeg undrede mig over, idet jeg på Jyskes hjemmeside kan se de har lån, der decideret hedder Cibor 3M, mens der for Prioritetslån henvises til deres  sædvanlige produkter som F1, F-Kort og fastforentede lån.

  Et opkald til Jyske gjorde mig ikke mere sikker. Medarbejderen forvissede mig at alt var ført korrekt over, men ville fremsende nuværende låne oplysninger og rentesats og samt forventede rentesats.


  I de fremsendte oplysninger står der så nu at lånet hedder et Prioritetslån P1 baseret på swap-rente, som iøvrigt forventer at blive på 4,020% + 0,950% rentetillæg.

  Med endnu mere usikker følelse har jeg så fundet de “gamle" papirer frem for lånet, idet alt digitale brugeradgang er manglende når Handelsbanken er “lukket" og Jyske jo ikke havde alle oplysninger online endnu.

  I papirerne studser jeg over at der i aftalen står:

  “Pantebrevet forrentes med en rente på 10% over Danmark Nationabankens til enhver tid gældende diskonto

  Ingen steder i dokumentet står der noget nævnt om Cibor.

   

  Derfor spørgsmål fra den uvidende:
  - Er Cibor-renten og diskontorenten to forskellige ord for det samme?

  - Er den ordlyd der findes i lånedokumentet, normal praksis for denne type lån idet jeg aldrig tidligere har betalt andet end hvad jeg kan se Cibor/diskonto renten har været? Med andre ord, jeg har aldeles aldrig betalt tilnærmelsesvis 10% eller derover.

   

  #399854
  MaestrodkForfatter

  Hej Bjoeg. 

   

  Formuleringen i pantebrev/ejerpantebrev skal du ikke forholde dig til.

   

  Det er en rente, som du i alleryderste konsekvens kan komme til at betale, hvis du ikke overholder dine gældsforpligtelser. Så længe du gør det, så kan du blot parkere den. 

  Du skal lige være helt klar på, hvilket lån du har. Handelsbanken havde et cibor3-lån, hvor renten blev tilpasset hver tredje måned. Netop baseret på cibor + et tillæg.

   

  Handelsbanken havde også et P1-lån, som på store stræk minder om et F1. Her er der imidlertid tale om en swap-rente, som fastsættes en gang om. Man kunne også få P2-P10.

   

  Ved rentetilpasning kan du altid indfri til kurs 100.

   

  Mit bedste råd vil være at få et møde med banken, hvor du tager papirer med, får udredt spørgsmålene og får afklaring på om du skal fortsætte med prioritetslån eller lægge om. 

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.