Bankgaranti / kaution for realkreditlån

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • LarsAForfatter
  Indlæg
 • #394748
  LarsAForfatter

  Hej på sitet her. Måske er der nogen her der kan svare på, om det er normal praksis, at bankerne garanterer for et realkreditlån med en kautionserklæring? Altså ikke kun i forbindelse med låneoptagelse, men i hele lånets løbetid.  – Og uden at have informeret låntager om det, der heller ikke har tiltrådt garantien. Aktuelt en garanti på ca. 40% af realkreditlånets hovedstol på ca. 1.4 mio. Der er tale om en blandet ejendom med både bolig og erhverv, men forekommer mig alligevel at være en omgåelse af kravene til kreditvurdering af en ejendom. Formålet for banken kunne være, at banken gerne vil have overdraget ejendommen fra en nødlidende kunde til en anden kunde i samme bank. MhvLars A. 

  #396580
  MaestrodkForfatter

  Nu ved jeg ikke, hvilken kreditforening, du har. Men hvis du har Totalkredit, så udbydes lån i Totalkredit typisk igennem partnerbanker, som deler indtjening og risiko med Totalkredit.

  I den forbindelse stiller banken typisk en garanti overfor Totalkredit, som en indikation af bankens forpligtelse ifm. en udækket tvangsauktion. På den måde står hverken banken eller Totalkredit med tabet alene, hvis du ryger på tvang.

  Er man kautionist på lånet, bliver man også automatisk kautionist på garantien, da man i den efterfølgende gæld stadig vil blive betragtet som kautionist. 

  #396581
  LarsAForfatter

  Hejsa – Tak for svaret 🙂 – Jeg havde helt glemt spørgsmålet. – 

  Kreditforeningen er DLR (ejendommen er delvist erhverv). – Jeg forstår godt “princippet" i garantien – at den deler risikoen mellem bank og kreditforening. – Men jeg undrer mig over at man ikke oplyser låntager om det – jeg kender jo ikke aftaleforholdene mellem bank og kreditforening, og synes at det bliver noget “rod" med hensyn til sikkerhed. Realkreditlån mod sikkerhed i fastejendom – banklån mod sikkerhed i andre aktiver hvis man har brug for det. – På denne måde bliver det rodet noget sammen forekommer det mig. –  Jeg har aldrig bedt om noget realkreditlån i min bank. 
  Hvorfor den sammenblanding af låneforhold, og hvorfor gøre det uden at oplyse låntager? 

   

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.