U9kum

Forum-svar oprettet

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Jens Hjarsbech
  Indlæg
 • Jeg tror da også, at i som Peter skriver skulle overveje igen, om det er så attråværdigt at spare voldsomt op i en forholdsvis ung alder med henblik på at kunne pensionere sig selv tidligere. Der er jo et gammelt ord der sige, at den der spare op til natten, sparer op til katten. Ingen af os har vel nogen sikkerhed for, at vi bliver gamle og samtidig raske nok til at nyde det, der i en yngre alder virker så tiltrækkende (at tænke på)
  Når i nu har været så økonomiske, at i har gjort jer gældfri (tillykke med det) så skulle i måske unde jer selv, at bruge lidt mere på jer selv, måske en rejse i ny og næ, eller hvad i nu føler kunne gi’ jer lidt ekstra glæde. Og rent samfundsmæssigt, så vil i også bidrage positivt ved lidt mere forbrug. Det lader til at i kan finde plads til det, og alligevel lægge lidt til side “til tørre tider".

  Overdrage aktier

  in: Privatøkonomi #226190

  Tak for dit svar Peter.
  Mht. beskatningen hos mine børn, vil man så regne anskaffelsesprisen til 0 kr. hvis de får dem af mig, og dermed beskatte hele salgsprisen ?
  En del af mine aktier hører under overgangsordningen, og så er jeg i tvivl om hvorvidt vi fortaber retten til skattefri udbetaling ved en evt. overdragelse.
  Du kan nok høre, at jeg er lidt på bar bund, samtidig med at jeg prøver at finde ud af, hvad der er mest fordelagtigt. Jeg betaler gerne den skat jeg skal, men da helst ikke mere end højest nødvendigt.

  Jamen 15% under vurderingen er jo ikke det samme som 15% under en aktuel vurderet salgspris.
  Hvad beregnes arveafgiften af ?

  Tja – nu bad jeg jo ikke om gode råd til hvad jeg skulle gøre.
  Men jeg spurgte blot om andre også oplever, at deres banker, på trods af at “Din bank vil aldrig bede om at få tilsendt personlige oplysninger i mails eller SMS" alligevel beder om at få sendt oplysningerne i f.eks. En mail ?

  Kære Anders
  Som jeg kan læse det du skriver, så har i tilsammen ca. 26.000 kr. udbetalt hver måned.
  Og så i grove træk faste udg. til lejlighed og afdrag på lån/gæld på ca. 14.000, så skulle der jo være omkring 12.000 kr. til at dække “alt det andet".
  At banken ikke er indstillet på at låne din kæreste til at købe lejlighed for er vel til at forstå, når man ser på hendes økonomiske situation.
  Banken ser jo også på hvordan i “styrer" jeres økonomi, og diverse forbrugskøb på afbetaling er nok ikke ligefrem noget der fremmer jeres kreditværdighed. Og endelig så er din kæreste jo enlig set med bankens øjne, hvis det er som du skriver, at de ikke vil låne din kæreste penge til lejligheden.
  Jeg tror umiddelbart at det bedste i kan gøre er, at få betalt mest muligt af på jeres gæld inden i begynder at tænke på hus/lejlighedskøb, selv om jeg da godt kan forstå at det er fristende for jer at kunne købe lejligheden.
  For mig lyder det ikke som en realistisk mulighed, i jeres situation at købe ejerbolig på jeres nuværende grundlag.

  Fordi jeg er født frygtelig nysgerrig !

  Det er jo et fint værktøj, tak for det. Men jeg var nu også interesseret i den matematik/kalkulation der ligger til grund for beregninger.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)