Privatlån

Banklån
Find dit bankmatch i én ansøgning

Ansøg om banklån gennem Mybanker og få uforpligtende tilbud på din boligfinansiering.

1 Fortæl om dig selv og dit behov
2 Modtag gratis tilbud
3 Vælg det tilbud du synes passer bedst til
dig, dine drømme og din økonomi

Den nemme vej til et banklån

Leder du også efter et banklån men føler dig forvirret over de mange muligheder? Her kommer den nemme vej til et banklån. Du står måske og mangler finansieringsmuligheder i forbindelse med dit nye boligkøb, eller måske går du med tankerne om at renovere din nuværende bolig. Et banklån kan hjælpe dig på vej til det, du går og drømmer om.

Uanset hvad du skal bruge pengene på, kan det være svært at gennemskue, hvilke lån der matcher dine behov bedst. Derfor giver vi dig de bedste forudsætninger ved at klæde dig på, så du kan tage den bedste beslutning og dermed, i sidste ende, få det bedste banklån.

Lad Mybanker gøre arbejdet for dig

Hos Mybanker kan du altid forvente at modtage personlige tilbud, når du ansøger om banklån. Du laver blot én ansøgning, og vi gør resten af arbejdet for dig. Vi indhenter personlige tilbud på banklån hos vores respektive banker og giver dig derved et overblik over markedet.

Bankerne foretager en kreditvurdering af dig på baggrund af den ansøgning, du har sendt afsted. Kreditvurderingen er nødvendig for bankerne, så de kan give dig personlige lånetilbud på banklån, som passer lige præcis til din økonomi. Derved sørger du og de for, at din økonomi kan bære banklånet.

Kvinde sidder og kigger på banklån
Mand sidder med på og kigger på banklån til boligfinansiering

Bliv klogere på banklån

Der er mange emner, du burde gøre dig klog på, når du skal optage et banklån. Du er måske interesseret i et banklån i forbindelse med et boligkøb eller ønsker blot at blive klog på, hvad et banklån er. Vi har forsøgt at berøre alle de vigtigste emner, du skal kende, når du ansøger om banklån. Vi klæder dig på, så du kan tage den bedste beslutning og finde det banklån som matcher dine ønsker, behov og økonomi.

Her på siden kommer vi med de nogle af de vigtigste emner, når du skal ansøge om et banklån. Du kan bl.a. læse nærmere omkring:

 • Hvad er et banklån?
 • Hvad koster et banklån?
 • Hvad er en god rente på banklån?
 • Vejen til det billigste banklån
 • Det bedste banklån til dig
 • Banklån til boligkøb

Hvad er et banklån?

Et banklån opfattes ofte som en fælles betegnelse for alle de lån, du kan optage via en bank. Du kender nok bedst et banklån, som et lån du optager i forbindelse med finansiering af et boligkøb, her omtales det ofte som et boliglån. Betegnelsen “banklån” dækker bl.a. over:

I forbindelse med et boligkøb er der mange, som optager et banklån som en del af deres boliglån. I forbindelse med et boligkøb kan du få finansieret op til 80% af boligens pris gennem et realkreditlån. 15% ud af de resterende 20% kan du ikke få lov til at låne hos et realkreditinstitut, og derfor vælger mange at finansiere det via et banklån. De sidste 5% af boligens pris skal du selv komme med som udbetaling af lånet i form af en opsparing.

 

Hvad koster et banklån?

Når det kommer til prisen på et banklån, kan det være svært at komme et entydigt svar. Prisen på banklån varierer meget fra bank til bank, da prisen afhænger bl.a. den rente, oprettelsesgebyr og andre omkostninger du får på banklånet.

Du kan finde nogle af de udgifter, du ofte støder på, når du skal ansøge om et banklån, her iblandt, renten, etableringsomkostninger, løbetid og ÅOP nedenunder. Hvis du har styr på disse udgifter, og hvordan de påvirker prisen, har du nemmer ved at gennemskue prisen på banklån.

 

Renten

Renten er kort fortalt den omkostning du betaler, for at låne penge af en låneudbyder. Renten beregnes, som regel, som en procentdel af lånebeløbet og er et ekstra beløb, udover det fulde lånebeløb, som du skal betale for at låne penge.

Renten på et lån bliver udregnet på bagrund af din økonomi. Det sker via den kreditvurdering som en bank laver af dig, når du ansøger om et banklån. Renten varierer altså fra bank til bank og kunde til kunde. Derfor kan det betale sig at undersøge markedet og indhente tilbud på lån fra forskellige banker, da bankerne ikke vurdere dig ens.

 

Etableringsomkostninger

Når du låner penge, om det er i forbindelse med et boligkøb, boligforbedringer eller måske forbrug, skal du altid betale etableringsomkostninger/stiftelsesomkostninger. Etableringsomkostninger er altså de gebyrer, du betaler for at etablere et nyt banklån.

Etableringsomkostninger dækker over en række gebyrer som du skal betale til banken, realkreditinstitut og staten (i forbindelse med et ejerboligkøb). Du skal huske, at det kun er gebyrerne til staten, som er fastlagt og derfor ikke kan forhandles om. På den anden side, vil det også sige at du har mulighed for at forhandle resten at etableringsomkostningerne på lånet.

Bankerne ser forskelligt på etableringsomkostningerne, og derfor er der typisk også besparelser at hente ved at undersøge markedet og indhente flere tilbud.

 

Løbetid

Løbetid betyder i sin kort forstand, den tidsperiode dit lån kommer til at løbe over, altså den tid du har til at betale lånet tilbage. Dit banklåns løbetid afgør altså, hvor lang tid du betaler af på dit lån, men også hvor meget lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Derfor kan det være en god ide at læse op på hvad forskellen er på det korte og det lange lån.

 Det korte lån

Normalt strækker en kort løbetid sig over 1-12 måneder og ofte ligger lånebeløbet typisk mellem 1.000 kr. – 20.000 kr. Ved at lånet har en kort løbetid er ÅOP relativ høj, da etableringsomkostninger vejer tungt. Der kan være mange fordele at hente i forbindelse med et kort lån, men med fordele kommer der også ulemper. Vi har listet nogle af dem nedenfor:

Fordele

 • Kort ansøgningsproces
 • Du har ofte pengene inden for kort tid
 • Du slipper som regel for at indsende en lang række dokumentation.

Ulemper:

 • Da korte løb anses som små lån, betyder det også at du ikke har mulighed for at låne større lånebeløb, som du kan med langsigtede lån.
 • Ofte vil du se en høj ÅOP, da du betaler etableringsomkostninger uanset om det er et kort eller langt lån. Derfor vægter de højere på et kort lån.

Det lange lån

Langsigtede lån strækker sig normalt over en periode fra 12 måneder og op til 15 år. Det beløb du har lov til at låne er ofte større, men i sidste ende er det din økonomi, der afgør, hvad du kan få lov til at låne. Desuden er den månedlige ydelse relativ lavere end på de korte lån, da lån med en lang løbetid ofte kommer med en lavere rente.

Fordele:

 • Da du har en længere løbetid på dit lån, har du typisk en lavere månedlig ydelse.
 • Langsigtede lån har typisk en lavere rente.
 • Ved lån med en lang løbetid, skal du ikke stresse over at indfri dit lån.

Ulemper:

 • Ansøgningsproces er normalt mere langtrukken og besværlig.
 • Du betaler flere renter, da du har en længere periode du betaler rente over.
 • Banker kræver ofte at du stiller sikkerhed for større lån. Det betyder du kan risikere at miste din bil eller hus, hvis du ikke betaler dit lån tilbage.

 

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og dækker over, hvad et banklån vil koste dig hvert år. Derfor anser man også ÅOP som et af de vigtigste nøgletal, når du sammenligner lån. Begrebet dækker over en række omkostninger, som du skal betale i forbindelse med dit lån. Heriblandt finder du f.eks. rente, etableringsomkostninger og administrationsgebyrer. Når du sammenligner forskellige lån og kreditter og gerne vil bruge ÅOP som et nøgletal, er det vigtigt at de lån, du sammenligner, har samme lånebeløb og løbetid. På den måde kan du nemt finde det billigste og bedste banklån. Længer nede på siden finder du en vejledning til, hvordan du nemt kan sammenligne lån.

 

Hvad er en god rente på banklån?

Det kan være svært at svare på, hvad en god rente er, da det er op til låneudbyderen, hvilken rente de vil tilbyde dig. Banken udarbejder en kreditvurdering af din økonomi og boligsituation og på baggrund af den, kommer de med et tilbud på et lån, herunder et tilbud på en rente.

Bankerne tilbyder forskellige renter på banklån. Derfor afhænger renten også af, hvilken bank du søger hos. Nogle banker har mulighed for at tilbyde dig en mere fordelagtig rente. Da der er forskel på bankerne, er det altid en god ide at ansøge hos flere forskellige banker. Som sagt er det ikke op til dig, hvilken rente som banken tilbyder dig, og derfor kan du risikere ikke at få tilbudt den laveste mulige rente, hvis du ansøger hos kun en bank.

For langsigtede banklån, så som et boliglån eller realkreditlån, kan det have betydning om, hvorvidt du er kunde i banken eller ikke. For et lille lån har det ofte ikke den store indflydelse på banklånet.

På Mybanker har du uforpligtende mulighed for at indhente flere personlige tilbud på banklån. på den måde får du et nemt og overskueligt overblik over markedet og har nemt ved at gennemskue hvilket banklån, som matcher din økonomi bedst.

Fast rente eller variabel rente på banklån

Når vi snakker om renter på lån, er du nødt til at kende forskellen på fast og variabel rente. Kort fortalt er en fast rente, en rente som ligger fast over en tidsperiode, og kan derefter lægges om. Cirka halvdelen af alle banklån/boliglån i Danmark er finansieret via et fastforrentet lån. Nogle ser det som en sikkerhed at kende deres rente. Som regel har du en højere rente på et fastforrentet lån, da du betaler for sikkerheden. På den anden side har vi lån med variabel rente. Som navnet antyder, er renten variabel og kan derfor svinge i løbet af en bestemt tidsperiode, da den følger renteudviklingen.

Som sagt er halvdelen af alle banklån i forbindelse med boligkøb, finansieret med fastforrentet lån, og den anden halvdel er finansieret med en variabel rente. Det er ikke til at sige, hvilken rente som er bedst. Det kommer meget an på dine ønsker og behov.

 

Vejen til det billigste banklån

Prisen på det billige banklån varierer fra bank til bank og er meget individuelt, uanset om du pengene skal gå til boligfinansiering eller andet. Bankerne tager udgangspunkt i din økonomi, på baggrund af den kreditvurdering bankerne laver af dig, men ikke alle banker vurderer dig ens. Derfor er det altid en god ide at undersøge markedet for det billigste banklån. Dermed kan du sammenligne priser, omkostninger og vilkår, inden du vælger et banklån.

Tips til det billige banklån

 • Undersøg markedet og Indhent altid flere tilbud fra forskellige banker. Derudover skal du ikke være bange for at skifte bank for at få det billigste banklån, som matcher dine behov.
 • Lad dig ikke blive fristet af en umiddelbart lav rente. Mange hænger sig i et låns rente og glemmer at et låns pris består af flere forskellige faktorer. Hvis du vil have et overblik over prisen, kan du med fordel fokusere på banklånets ÅOP.
 • Vær opmærksom på bankernes rentespænd. Renten som du kan få tilbudt variere meget fra bank til bank. Derfor skal du være opmærksom på, hvilken rente du ender ud med på dit banklån.

 

Find det bedste banklån til din økonomi

Når du skal finde det banklån, som matcher din økonomi bedst, er det en god ide at lægge et budget, overveje dit behov og indhente forskellige tilbud på banklån. Derved har du de bedste forudsætninger for at vælge det bedste og måske billigste banklån.

Læg budget

Et lån kan have stor betydning for din økonomi, og derfor kan det være en god ide at have styr på din økonomi, inden du ansøger om et banklån. Det er her budgettet kommer ind i billedet, da det giver dig et overblik over din økonomi.

3 gode råde til et budget:

 • Et budget bør være realistisk.
 • Et budget bør afspejle din økonomi.
 • Et budget skal tage højde for uventet udgifter.

Overvej dit behov

Det er vigtigt at pointere, at der ikke findes ét banklån, som passer til alles økonomi. Det afhænger af din økonomi, dine behov og lånets størrelse. Det kan være en god ide at have gjort dig nogle tanker om, hvad der er vigtigt for dig. Du kan starte med at besvare spørgsmålene nedenfor:

 • Er det vigtigt for dig at kunne betale banklånet hurtigt tilbage? Måske vil du ikke være bundet af gæld i længere tid.
 • Er det vigtigt for dig at have en relativ lav månedlig ydelse? Det kan være din økonomi ikke kan rumme en høj månedlig ydelse.
 • Er renten og rentetypen vigtig for dig? Måske passer en variabel rente bedre til din økonomi end en fast rente.

Indhent tilbud og sammenlign

Som tidligere fortalt vurderer bankerne dig ikke ud fra præcis de samme parametre, og derfor vil du opleve, at banker ikke kommer med det samme lånetilbud. Derfor er det en fordel at undersøge markedet. Ved at indhente tilbud fra forskellige banker og sammenligne dem, kan du nemt og overskueligt vurdere, hvilke banklån som matcher din økonomi bedst. Når du skal sammenligne lån, kan du bruge ÅOP som en retningslinje. Alle banker er forpligtet til at oplyse ÅOP på et lån. Tallet dækker over en lang række udgifter, som er forbundet med et lån og giver dig en samlet pris på, hvad lånet vil koste dig årligt.

Mange forbinder ofte renten på et lån med den reelle pris, men dette er lang fra sandt. Du kan nemlig støde på banklån med lave renter og høje etableringsomkostninger. I sidste ende vil disse lån ofte være dyre end et lån med en middel rente og standard etableringsomkostninger.

 

Beregn og lån til det du ønsker

Hos Mybanker gør vi en dyd ud af at hjælpe vores brugere med at træffe det rigtige valg, om det kommer til at skifte bank eller finde et lån, som matcher dine behov. På Mybanker kan du beregne banklån og få tilbud på både banklånet og realkreditlånet. På den måde kan du nemt få et overblik over markedet, og hvad du kan få lov til at låne.

Hvis du er nysgerrig på, hvad du kan låne til en ny bolig, kan du beregne boliglån med Mybankers boliglånsberegner. På den måde har du en ide om, hvad du har råd til inden, du drømmer dig hen til et hus, du ikke har råd til.

Tidligere var det dit rådighedsbeløb, som var afgørende for, hvor meget du kunne få lov til at låne, men sådan er det ikke længere. Selvom du stadig skal komme med et minimumsbeløb i form af en udbetaling, er det i højere grad gældsfaktoren, som er afgørende for, hvor stort et beløb du kan få lov til at låne.

Grunden til at banker, i dag, fokusere mere på gældfaktoren end rådighedsbeløbet, er for at sikre, at familier ikke låner mere end deres økonomi kan klare. Banker kigger f.eks. på om du forsat har råd til at bo i din bolig, selvom værdien på boligen falder, eller renten på dit lån stiger.

 

Banklån til boligkøb

Som tidligere fortalt er der mange, som optager et banklån i forbindelse med et boliglån. Det er de færreste, som har penge på lommen, som kan dække købet af et hus eller ejerlejlighed. Derfor vælger de fleste at optage et boliglån, bestående af et realkreditlån og banklån. Som boligkøber har du mulighed for at låne 80%-95% af boligens pris. 80% af boligens pris kan du låne via et realkreditlån, ofte det realkreditinstitut som din nuværende bank arbejder sammen med. De 15% vælger en stor de at låne i banken, som et banklån. De resterende 5% af boligens pris skal du kunne ligge i udbetaling af din nye bolig.

I forbindelse med finansiering af dit boligkøb, er det klart banklånet, som er det dyreste lån. Ofte kan du få en relativ lav rente på dit realkreditlån, hvorimod du får en noget højere rente på dit banklån. Grunden til forskellen på de to låns renter, er prioriteringspanten i din bolig. Dit realkreditlån har 1. prioritetspant i din bolig, mens dit banklån kun har 2. prioritetspant i din bolig. Det betyder, at banken ikke står først i kø, hvis dit hus skulle tvangssælges. Derfor har banken også mere at tabe ved at låne dig og vælger at hæve renten på dit banklån.

En bolighandel kan hurtige blive en uoverskuelig proces, da du skal have mange bolde i luften på samme tid. Hvis du er en person, der mangler en hjælpende hånd, kan du ansøge om økonomisk rådgivning, f.eks. i forbindelse med et boligkøb.

Banklån til boligkøb

 

Banklån til andelsbolig                                 

Det er ikke alle boligkøb, hvor du har mulighed for at optage realkreditlån, heriblandt i forbindelse med et køb af en andelsbolig. I stedet har du mulighed for at finansiere din andelsbolig gennem et banklån også kaldet et andelsboliglån. Når du tager et banklån til at købe din andelsbolig, giver din bank dig lov til at låne pengene, mod at de får sikkerhed i din andelsbolig. Det betyder at, hvis du i sidste ende ikke har mulighed for at betale lånet tilbage, kan banken sælge din andel.

Tidligere har du kun haft mulighed for at optage banklån med variabel rente, hvis det var i forbindelse med finansiering af en andelsbolig. Indenfor de sidste par år har en række af pengeinstitutterne valgt at tilbyde banklån med fast rente.

Et banklån med en variabel rente bliver også omtalt som det usikre lån, da renten ikke ligger fast. Det betyder at renten er mere følsom overfor de rentestigninger der pludselig måtte opstå. Fordelen ved et lån med en variabel rente, er at du betaler en lavere ydelse. På den anden side har vi banklånet med en fast rente. Dette lån er til de mennesker, som gerne vil kende sin rente, og derfor ville ligge søvnløs over en variabel rente. Du betaler også et højere beløb for et lån med en fast rente. Det er svært at sige hvilket slags lån der er bedst. Hvis renten forbliver lav, vil det bedst kunne betale sig at gå med lånet med en variabel rente, men ingen kan forudsige om, der vil komme pludselige rentestigninger.

 

Sådan undgår du nemt de høje omkostninger ved små lån

Du har måske en række små lån, som du har optaget over en længere periode. Det resulterer ofte i høje omkostninger, da du betaler omkostninger for hvert enkelt lån. Hvis du kan nikke genkendende til det overstående, kan det være en stor fordel for dig at samle dine små lån under ét lån.

Det kan du gøre ved hjælp af et samlelån. Fordelen ved et samlelån er at du samler alle dine små lån under et lån. Dermed betaler du kun renter og andre omkostninger for et enkelt lån. Som regel tilbyder bankerne også en lavere rente og lavere omkostninger for større lån. Det kan betyde store besparelser for dig i sidste ende.

Mange vælger at optage små lån til forbrug og denne tendens kan hurtige blive en ond cirkel. Vi ser helst at vores brugere tager sig god tid og overvejer fordelene og ulemperne ved at optage gæld. Du kan f.eks. spørge dig selv om du virkelig har brug for pengene nu eller, om du kan vente og spare op til det, du ønsker. Hvis du er uheldig og må betale negative renter for din opsparing kan det være en løsning at begynde på investering. Mange har en forestilling om at investering kræver, at du er god til tal. Det er nødvendigvis ikke rigtig. En populær investeringsmulighed er at investere i indeksfonde.

 

Mybankers artikelunivers

Ned ad siden har vi gjort et forsøg på at klæde dig ordentlig på, så du kan tage den rigtige beslutning i forhold til banklån. Der er selvfølgelig emner, som vi ikke har haft mulighed for at komme ind på, men her kommer Mybankers store artikelunivers ind i billedet. I vores arkiv finder du en række artikler, hvor vi guider dig gennem realkreditjunglen, f.eks. hvordan du vælger det rigtige realkreditlån. Derudover finder du alt om boligmarkedet, bidragssatser og generelle emner du skal være opmærksom på som privatperson.

 

Ofte stillet spørgsmål vedrørende banklån

 

Ofte stillet spørgsmål

Hvad er banklån?

Et banklån bliver ofte forbundet med et boligkøb, da mange finansierer en del af boligens pris via et banklån. Banklån ses også som en fælles betegnelse for de lån, du kan optage gennem en bank, f.eks. forbrugslån, boliglån, etc. Med et banklån bestemmer du selv, hvad pengene skal bruges til.

Hvad koster et banklån?

Det korte svar er, at det afhænger af dine behov, ønsker og økonomi. Bankerne foretager en kreditvurdering af dig, og på baggrund af vurderingen, udarbejder bankerne personlige tilbud til dig. Bankerne ser forskelligt på lånene, og derfor er det en god ide at undersøge markedet og indhente tilbud fra flere banker.

Hvad er renten på et banklån?

Renten på et banklån afhænger af din økonomi. Hvis du har en god økonomi med luft, er bankerne mere tilbøjelige til at tilbyde en lavere rente. I sidste ende er det banken som bestemmer, hvilken rente de tilbyder dig. Du kan øge chancen for en lavere rente og få en medansøger.

Hvorfor tage et banklån?

Det er de færreste, som har råd til at købe en bolig uden hjælp fra banken. Mange vælger derfor at optage et banklån i forbindelse med et boligkøb. Du må finansiere 15% af en boligs pris gennem et banklån. 80% kan lånes via et realkreditlån, og 5% skal du komme med.

 

 

Indhent tilbud på banklån

Ansøg i dag og vælg det bedste tilbud på boligfinansiering