Nogen der ved noget om dette: Børnebørnskonto VS Gaveopsparing?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AmagerkanerenForfatter
  Indlæg
 • #401061
  AmagerkanerenForfatter

  Hej 

  For en del år siden oprettede jeg en Gaveopsparing til mit barn i Danske Bank. Da jeg senere flyttede til Sydbank var der ingen problemer med overflytningen og den blev herefter til en Børnebørnskonto i Sydbank. Sidste år gik vi retur til Danske Bank og alle vores konti blev flyttet tilbage igen, undtagen Børnebørnskontoen, som IKKE kunne komme tilbage og blive til den Gaveopsparing den var til at starte med. Sydbank siger de hellere end gerne vil flytte den, og det viser sig at det er Danske Bank, der siger det ikke kan lade sig gøre, da de ikke har et tilsvarende produkt. Begge opsparinger er meget ens i regler med hensyn til fastlåst udbetalingsdato m.m., der er lige lidt med indbetalingsgrænsen, men ellers kan jeg ikke lige se hvad der adskiller dem så meget at det ikke kan lade sig gøre. Det nemmeste er bare at parkere irritationen og så overføre et månedligt beløb til Børnebørnskontoen, som jeg altid har gjort, men afvisning af overflytningen nager mig så meget, at jeg gerne vil afprøve alle muligheder for at få den tilbage igen. Nogen der har nogle gode råd, eller kendskab til hvorfor det ikke kan lade sig gøre?

  #401072
  BecoolForfatter

  Hej,

  En “Danske Gave konto" skal kunne blive flyttet til en Børneopsparing i Sydbank også tilbage til Danske Bank som en Børneopsparing.

  Men du skriver at “Gaveopsparing til mit barn" blev flyttet til i Sydbank som en Børnebørnskonto – og det er rigtigt at den kan ikke flyttes til Danske Bank fordi de har ikke de produkt og man må ikke lave en Børnebørnskonto om til en Børneopsparing. 

  Fordi at på en Børnebørnskonto må oldeforældre, bedsteforældre og forældre indbetale til og det må de ikke på en Børneopsparing og hvis man konvertere  fra Børnebørnskonto til Børneopsparing ved banken ikke hvem der har indbatalt hvad.

  Giver min forklaring menning? (reglerne gør ikke, men .. hvilke bankregler gør det?) 

  #401091
  AmagerkanerenForfatter

  Tusind tak fordi du giver dig tid. Jeg forstår din forklaring, og den giver mening såvidt angår hvis jeg ville have den tilbage som en børneopsparing, men det vil jeg ikke. Jeg har i forvejen en børneopsparing, som uden problemer blev flyttet frem og tilbage. Min undren går alene på, at nu hvor “Danske Gave konto" og “Børnebørnskonto", stort set er ens, og hvor alle kan indbetale på begge konti, at det så ikke er muligt at flytte “Børnebørnskontoen" tilbage til Danske Bank og lade den komme tilbage til det den var til at starte med, nemlig en “Danske Gave konto"!?!

  #401138
  morsdrengForfatter

  fra Mybankers note om børneopsparing:

  Der kan indsættes op til 6.000 kr. pr. indkomstår og højst 72.000 kr. i alt i hele bindingsperioden. Kontoen skal være bundet i minimum 7 år. Bindingen må dog tidligst udløbe ved barnets fyldte 14. år og må længst vare til og med udgangen af det kalenderår, hvor barnet fylder 21 år. Der kan oprettes én børneopsparing pr. barn. Både forældre, bedsteforældre, oldeforældre og plejeforældre kan indbetale på kontoen.

  Ovennævnte svar er derfor IKKE helt korrekt.

  Børneopsparing er lov-/regelbunden, mens børnebørnskonto og gavekonto er noget de enkelte banker selv har fundet på. Derfor kan du lade kontoen stå som børnebørnskonto i Sydbank, eller flytte indeståendet  til en gavekonto i Danske Bank.

   

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.