Forhindre kreditorer i at få del i arv

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Anonym1970Forfatter
  Indlæg
 • #384838
  Anonym1970Forfatter

  Hej
  Min svigermor er begyndt at tale om hvordan hendes arv skal fordeles.

  Svigermor har 2 døtre (min hustru og min svigerinde)
  Jeg har 2 børn med min hustru.
  Min svigerinde er ugift med 1 barn. Der er ikke andre ”løse ender”

  Udfordringen er at min svigerinde er dybt forgældet og på overførselsindkomst. Det har hun været i al den tid jeg har kendt hende (15år).
  For et par år siden blev hun uarbejdsdygtig pga. kronisk sygdom, så der er ikke meget der tyder på at hendes økonomi nogensinde bliver anderledes.
  Min svigermor ønsker ikke at hendes hårdt sammensparede skillinger ryger i et stort sort gældshul hos min svigerinde, og snakker derfor om at testamentere så stor en del af arven som muligt til min hustru, som så efterfølgende skal administrere hendes søsters del (udbetale kontant i små portioner gætter jeg på) således at arven ikke falder i kreditorernes hænder.
  Meget i mig stritter imod denne plan. Dels synes jeg man skal betale hvad man skylder, og dels mener jeg det måske kunne give min svigerinde muligheden for at få en frisk start på økonomien. Jeg har dog ingen ide om størrelsen på hverken arv eller gæld, og jeg står ret alene med denne tanke om at betale sin gæld (min hustru er vist dybest set enig, men gider ikke moralisere overfor mor og søster)

  Jeg er med på at min hustru teknisk set ikke er forpligtet til at efterkomme hendes mors ønske om at udbetale arv til hendes søster.
  MEN … det jeg ikke kan gennemskue er: Hvilke faldgruber er der hvis min hustru indvilliger i at deltage i ovenstående?
  Hvad risikerer min hustru (og dermed også jeg) hvis vi indlader os på denne konstruktion? (såvel økonomisk som retsligt)

  Med venlig

  P.

  #384863
  morsdrengForfatter

  Start med at finde ud af, hvor stor en arv din svigermor vil efterlade sig. Ejer hun ikke fast ejendom eller andre værdier kan det spørgsmål du rejser, meget vel være af mere teoretisk end af praktisk art. Efterlader hun sig ikke meget andet end indbo er situationen en helt anden end hvis vil taler om arv i millionklassen.

  Dernæst vil det også være praktisk at kende størrelsen på din svigerindes uforældede gæld er for det tilfælde, at arven vil kunne udligne gælden.

  Dernæst skal du – eller rettere din svigermor – søge rådgivning hos en advokat om mulighederne omkring den fremtidige arv. Har svigermor en stor formue, kunne det være praktisk at forsøge at “regne af" med din svigerindes kreditorer ved hjælp af et arveforskud fra moderen. Er arven først faldet, vil kreditorerne næppe “nøjes med" en mindre del af den faldne arv.

  En holdbar og lovlig løsning vedrørende arven kræver juridisk rådgivning og ikke kun anonym rådgivning på et internet forum.

  #384879
  Anonym1970Forfatter

  Tak for svar.

  Jeg ved ikke så meget om svigermors økonomi (det er ikke noget man taler så højt om)
  Der er dog ingen fast ejendom eller andre store enkelt-værdier. Hun har angivelig tænkt sig at kontakte en advokat, så det burde jo være i de bedste hænder. Jeg søger dog lidt ”ammunition” at have klar HVIS vi på et tidspunkt skulle blive kontaktet med beskeden om at ”der er testamenteret mest muligt til min hustru og så skal hun bare give hendes søster, hendes halvdel under bordet i kontanter” Jeg har nemlig læst at søskende ikke regnes for nærmeste familie og kontantbeløb mellem søskende skal opgives til skat. Det ligger 110% fast at hvis min hustru overfører eller hæver kontantbeløb til min svigerinde har hun (min svigerinde) ikke tænkt sig at betale nogen skat af noget, og det var det jeg ville høre om hvad min hustru (og jeg) worst case kan komme til at hænge på.
  Lad os lege med tanken om at det er 100.000,- Det forestiller jeg mig ikke man kan kontanthæve eller bankoverføre i småportioner uden at nogen vil opdage det … og hvad sker der så?

  MVH P.

  #384880
  morsdrengForfatter

  Ingen seriøs juridisk rådgiver vil anbefale en løsning, hvor din svigerinde kun får sin tvangsarv, mens din ægtefælle får resten under den forudsætning, at hun efterfølgende ”under bordet” videregiver søsteren hendes resterende ½-del ” af arven efter moderen. En sådan løsning er i strid med lov og ærbarhed, og vil derfor IKKE kunne behandles af domstolene, såfremt din ægtefælle måtte vælger at se bort fra ”aftalen” og slet ikke at videresende noget som helst til søsteren. At det også er tale om en gave, som der skal betales afgift af, er jeres mindste problem.

  Ifølge dine oplysninger er det tale om ”småpenge” og hvorfor medvirke til en løsning, hvor arven forsøges holdt skjul. Båder du og din kone bør holde jer langt væk fra forsøg på omgåelse af arvereglerne og etablering af et kreditorskjul af din svigerindes fremtidige småarv I øvrigt kan der gå lang tid inden kreditorerne finder ud af at der er faldet en arv, hvis dette nogensinde sker.

  Lad advokaten komme med sit forslag til en løsning. Hverken din kone – og slet ikke dig – bør blande jer i den fremtidige arv efter svigermor og hvordan denne evt. kan holdes skjult for svigerindens kreditorer.

   

   

  #384882
  Anonym1970Forfatter

  Tak for svar igen.

  Jeg læser det som at advokaten vil fraråde svigermor at gennemføre hendes “plan" og så behøver jeg jo ikke forberede mig på det.

  Så tror jeg, jeg har hvad jeg skal bruge.

  Tak igen

  P.

   

  #384883
  morsdrengForfatter

  Budskabet er, at ingen seriøs advokat vil anbefale eller medvirke til svigermors plan og at ingen –  hverken din kone eller dig – bør medvirke til en løsning i strid med arvereglerne, hvis formål er at bringe din svigerindes arv i ly for hendes kreditorer.

  Så det er IKKE kun et spørgsmål om, at du ikke skal forberede dig på en plan som næppe bliver ført ud i livet men om, at man altid bør afstå fra at medvirke til ulovligheder og/eller forhold som man ikke kan gennemskue.

   

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.