S og SF: skat på opsparede pensionsmidler!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 58 i alt)
 • ahkForfatter
  Indlæg
 • #91479
  ahkForfatter

  Hvad fanden er nu dette her for noget! – ? Det er lidt svært helt at gennemskue “logikken" blot med baggrund i JP-artiklen – og den oprindelige i Børsen er ikke tilgængelig uden abonnement – men dette lyder i sandhed ildevarslende, grænsende til det samfundsundergravende. Så får de måske deres socialistiske revolution alligevel?…

  “Særligt grupper med årlig indkomst på mellem 440.000 kr. og 770.000 kr. rammes, skriver Børsen lørdag. For de skal fremover betale skat af en del af deres opsparing, og det vil koste dem mellem 1,5 og 3 mio. kr., den dag de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet"

  http://epn.dk/privat/pension/article2201961.ece

  Mvh
  AHK

  #161100
  testForfatter

  tja lykkelig for den nuværende regering er jeg ikke med SF-S med enhedslisten bliver ren socialisme

  #161102
  ForbrugerenForfatter

  Man skal også huske på, at ovennævnte tre partier ville klappe begejstret i deres små buttede hænder, hvis Mærsk McKinney Møller, Jørgen Clausen, Niels Due, Dyne Larsen og ligesindede flygtede til udlandet. Så vil der nemlig ikke være nogen fattige tilbage i Danmark. At alle andre danskere så godt nok er blevet fattigere er en helt anden sag, men fattigdommen er afskaffet i Danmark. Dette viser hvor intelligente politikeren i de tre partier er. Man skulle de tro, at de alle havde matrikelnumre i stedet for cprnumre.

  #161118
  AnonymForfatter

  Tak fordi det kommer frem. Og tak til dem, der bliver ved med at gøre opmærksom på det og dokumenterer, hvorledes dette og lignende initiativer hentet fra værktøjskassen i Enver Hodxa’s Albanien vil bringe Danmark så langt ned i sumpen, at vi skal bruge generationer på genopretning efter Sleepy Villy og Co.

  #161120
  AnonymForfatter

  Ta’ det nu roligt, venner! Grunden til, at artiklen er svær at gennemskue, er at det er et sammensurium af oplysnigner og mere eller mindre fejlagtige konklusioner.
  Som nogen måske ved, har regeringen pr. 2010 indført en øvre grænse for fradrag på indbetalinger til ratepension på 100.000 kr. om året. Beløb ud over 100.000 kr. skal indbetales på en livrente for at opnå fradrag.
  S-SF forslaget vil begrænse det totale fradrag til 100.000 kr. om året. Det giver som sådan ikke nogen ekstra udgift ved pensioneringen, men derimod en mindre pensionsudbetaling, hvis man vælger at skippe indbetalinger over 100.000 kr. Og helt ærligt: hvor mange indbetaler mere end 100.000 kr. til pension om året? Det er omregnet ca. 8.300 kr. om måneden i ren pensionsopsparing, og med livforsikring, sundhedsforsikring, invalideforsikring, kritisk sygdom og gebyrer løber det op over omkring 10.000 kr. om måneden. For en person, der tjener 440.000 kr. om året, skal der indbetales næsten 30% af lønnen (før fradrag af AM bidrag) for at nå op over grænsen, mens det er omkring 17% af lønnen for en person med indtægt på 770.000 kr.
  Ønsket om at sikre 60% af indkomsten efter pensionering via pensionsudbetalinger hænger som regel sammen med ønsket om at fortsætte med at bo i ejerboligen. Hvis man ikke vil indbetale til pensionsopsparing uden fradragsmulighed, kan man derfor vælge at afdrage på gæld i ejendommen, eller man kan simpelthen spare op til alderdommen i frie midler i stedet for.

  #161122
  thsvForfatter

  Enig med Tove.

  100.000 kr i pensionsopsparing om året må være rigeligt for de fleste.

  Ved en årsindkomst på 500.000 er det dog 20% af den indtjente løn.

  Selv personer med en årsløn på 600.000 kr (50.000 kr om måneden) betaler næppe mere end 100.000 kr årligt af deres løn til pensionsopsparing, og de ville i så fald stå sig bedre ved at afdrage på deres boliggæld.

  #161128
  AnonymForfatter

  Tove og thsv er typiske eksponenter for lønmodtagergruppen i “under 400.000kr" lønningsgruppen.
  Intet ondt i det, som sådan.
  Men de har ikke forudsætningerne for at vurdere hvad folk i “over 400.000kr" gruppen har af ønsker til livet, og hvordan de opnås.
  Jeg er helt sikker på at hverken Tove eller thsv kender reglerne for selvstændige erhvervsdrivendes pensionsindbetalinger. Og lur mig om ikke både Tove og thsv er ansat i et firma der er oprettet af en selvstændig erhvervsdrivende, eller i den altopslugende offentlige sektor.
  Men husk på, at de selvstændige erhvervsdrivende betaler for jeres løn, både som ansat af disse, og som offentligt ansatte.
  Skræm de driftige forretningsfolk ud af landet, eller kvæl dem herhjemme, og hele jeres liv falder i grus.
  Så kære Tove og thsv (og alt for mange andre): Væk med fordømmelse og misundelse. Det gavner jer selv i sidste ende.

  #161132
  thsvForfatter

  Sjovt nok tjener jeg over de 400.000 kr, som du skriver.

  #161134
  AnonymForfatter

  Grænsen er flydende….
  Evt plus inflation…..

  Men prøv at læse, og forstå, resten af mit indlæg.

  #161136
  testForfatter

  helt enig med TPX. Derfor er den nuværende regering sjovt nok ikke min kop te men jeg frygter et skifte med SF-Enhedsliste politik mere. Multimedie skatten, særskat på pension og loft er udtryk for usund misundelse politik.

  Millionær skat gavner absolut intet og denne evindelig skævrivding af debat og fornuftigt tænkning hvor en sænkning af skatten med et procent point er skævvridning af samfundet fordi dem der tjener en million naturligvis har mere ud af det procent point ind den der tjener 300.0000 kroner. Så det at sænke skatten for ALLE bliver at ta fra de fattige og giv til de rige hvilket jo slet og ret er løgn. De “rige" bidrager i kroner og øre væsentlige mere til samfundet ind de “fattige".

  min holdning til ovennævnte afhænger IKKE af min løn. Jeg har været både oppe og ned men kan absolut IKKE ha ondt i røven over at en mand som Mærsk er rig. Han har hele sit live arbejdet og gør det i øvrigt stadig.

  #161138
  testForfatter

  ps om loftet eller og skatte på pension rammer mig eller ej jeg mener som sagt stadig at det er udtryk for en usympatisk misundelse skat.

  hvorfor skal jeg f.eks. betale multimedie skat? ja mit arbejde kræver at jeg rejser rundt på forretningsrejse med en bærbar og en mobil, men jeg har ikke mindre ind 5 bærbare, 3 stationøre, en server og 5 private mobil telefoner også. Hvilken ekstra skjult værdi er det jeg skal betale multimedie skat af? Vi er 5 personer i husstanden.

  #161142
  ForbrugerenForfatter

  Der er væsentlig flere end du tror. Og forslaget går ikke kun på ren pensionsopsparing, det er hvad du overhovedet indbetaler også til pensionsordninger, de vil have loft over. Der findes brancher i Danmark, hvor det ikke er ualmindeligt med pensionsbidrag på 20 % og sågar 25 % af lønnen (det er overenskomst baseret), så taler vi, at det er nok at tjene knap 35.000 om måneden for at ramme loftet. Hvis man også skulle lave det symmetrisk skulle man se på tjenestemandspensioner (herunder dem til de folkevalgte). Værdien af en tjenestemandspension ligger i størrelsesordenen 35 – 50 % af lønnen. Det skal man huske på, når man taler om hvor “dårligt" lønnede tjenestemænd er. I ganske særlige tilfælde som f.eks. Jan Sjursen, der er værdien af hans ministerpension noget der svarer til adskillige 1000 % af den løn han havde som minister. Minister i to år og gå på livsvarig ministerpension som godt 30 årig, det er virkelig en ordning som siger spar to til noget som helst andet.

  Prøv f.eks. at læse følgende http://www.dfl.dk/graphics/2006%20Job%20og%20l%F8n/OK08/OK2008%20til%20hjemmesiden.pdf fra side 67 og frem. Her er tale om 40 års ansættelse, det når du typisk hvis du starter som forsikringselev. Starter du som akademiker, når du måske kun 35 års ansættelse og får dermed en lavere nominel pension. Igen hvorfor skal du uddanne dig på universitetet, når du får mere ud af, at blive ansat direkte som elev? Det er det spørgsmål som alle S og SF tilhængere skal stille sig selv.

  Igen som jeg sagde længere oppe, man skulle tro, at politikkerne fra den fløj har matrikelnummer i stedet for cpr nummer.

  #161150
  testForfatter

  er det i grunden ikke lige meget hvem eller hvor mange det rammer? Er det ikke mere princippet i at progressivteten i vores skatte system må ha en ende? Hvor meget højre skal topskatten være? hvor meget mere skal dem der kan bare lidt mere ind det sædvanelige plukkes? Nu var ALLE lige enige om at marginasksatte sku ned så hæver de den gudhjælpende igen via bagdøren.

  #161166
  AnonymForfatter

  Ja, naturligvis er det urimeligt, at blot fordi man arbejder hårdt og får en god gage, at man så skal være med til at betale til dem, der ikke gider arbejde lioge så hårdt og målrettet. Ik´ os?

  #161168
  NultopskatForfatter

  Sjovt så få, der overvejer hvordan dette lov forslag påvirker små selvstændige med svingende indkomst.

  Det er ikke så mærkeligt at så få gider starte egen virksomhed.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 58 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.