Har realkreditselskab krav på heldredsoplysninger?

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • ChrisForfatter
  Indlæg
 • #387970
  ChrisForfatter

  Hej

  Fruen og jeg er i start 50’erne. Vi har en sund økonomi. Arbejder begge, en fuldtid, en deltid. Vi har pt to realkreditlån. Et sort på lige godt 1.900.000 fast rente 1% med afdrag og en lille på ca. 110.000 kr som har finansieret et bilkøb for 4 år siden. Det lille lån er ligeledes fast rente 0.5% med afdrag. Alle terminer på begge lån har altid været betalt til tiden. Så alt i alt betragter vi os selv som økonomisk ansvarlige og gode kunder. Vores hus ligger på en pris på ca. 3.250.000 kr. estimeret ud fra andre lignende huse i vores bebyggelse. Et godt velholdt hus med nyere bad og køkken samt alle vinduer og døre samt træværk udskiftet løbet af de seneste 5 år.

  Vi er nu i den situation at vi gerne vil købe en El-bil og vil derfor udnytte friværdien i vores bolig. Det lille lån skal betales ud og et nye på 350.000 kr skal oprettes. I den forbindelse har vi modtaget en mail fra vores realkreditselskab hvor de beder om oplysninger. De skal bruge følgende:

  1. Økonomioplysninger: Et budget overslag med alle faste udgifter – tjek, er helt med på at disse oplysninger er relevante.
  2. Pensionsinfo og skatteoplysninger: Giver igen god mening
  3. Konto- og depotoversigt: vores bank og realkreditselskab her ikke et samarbejde så de kan ikke se disse oplysninger, så det giver også mening.
  4. Konkrete restgældsoversigter, igen giver det god mening ifm. vurdering af vores økonomi.
  5. Kopi af jeres seneste 3 mdr lønsedler: fint giver mening
  6. Øvrige oplysninger: Her skriver de følgende. I er velkomne til at skrive en besked til os med enhver information I tænker kunne være relevant i forbindelse med jeres sag. Det kunne f. eks være hvis i ejer en bil, båd, campingvogn, motorcykel mm. Gem som billede eller pdf og send via Jyske Netbank.
  7. Udfyld Helbredsoplysninger: Og det er her jeg ikke er med længere. Hvad skal de bruge helbredsoplysninger til læser jeg betingelserne på letpansion som er den portal hvor jeg skal oplyse om vores helbred så går det på forsikrings oprettelse for PFA??? Og de oplysninger jer lægger ind i protalem må deles med samarbejdspartnere. Det er vi slet ikke interesseret, men er det lovligt og et krav? Vi vil blot gerne oprette en nyt realkreditlån.

  Jeg har afvist at indsende disse helbredsoplysninger da jeg selt ikke kan se ideen med det. Vi har intet at skjule og er begge aktive og sunde.

  Håber nogen kan svare på mit spørgsmål. På forhånd tak.

  Venlig hilsen, Chris

  #388010
  morsdrengForfatter

  Når du vil låne penge skal du som udgangspunkt opfylde de krav som långiveren stiller, ellers risikerer du ikke at få lånet.

  Søger du på nettet på ”pensionsoplysninger bank” dukker der flere hit op, bl.a. fra Jyske bank og Letpension, hvoraf fremgår, at kun forsikringsselskabet og hverken banken/bankrådgiveren må få kendskab til dine helbredsoplysninger. Det samme må gælde for Realkreditselskaber

  Hvis bankens eller realkreditselskabets ønske om kunders helbredsoplysninger er, at de skal bruges til at frasortere evt. ”skrantende” kunder, vil det være i strid med gældende regler. Men der er intet usædvanligt i, at tilfredsstillende helbredsoplysninger er en betingelse for at kunne tegne en forsikring.

  Enten er der tale om en fejl eller også indgår en forsikring hos Letpension i den løsning man har skruet sammen til dig. Det er ikke usædvanligt, at en långiver som betingelse for at yde et lån kræver tegning og pantsætning af en livsforsikring eller anden forsikring.  Men tag og spørg realkreditselskabet, som er den eneste som kan give dig et autoritativt svar.

   

  #388016
  ChrisForfatter

  Jeg har omlagt og optaget flere realkreditlån i min levetid, senest i 2019 og har ved gud aldrig, som ALDRIG skulle oplyse helbredsoplysninger. Har forhørt mig i min omgangskreds hvor flere også har lagt om og optaget realkredit og ingen har skulle komme med disse oplysninger.

  Jeg er helt med på at man skal ifm. forsikring men jeg har ikke henvendt mig til mit realkreditselskab for at få forsikringer. Det har jeg styr på via min pension, a-kasse og forsikringsselskab.

  Det jeg bliver super irriteret over er at mit realkreditselskab forsøger at snige et forskiringsmersalg ind i mit ønske om et nyt lån. Det skal siges at realkreditselskabet har accepteret at vi ikke ønsker at give helbredsoplysninger. Men det sætter mig som kunde i en super dum situation når jeg afviser. Hvad har han at skjule….? Intet men det er der nok nogen der tænker. Havde de nu bare up front spurgt om jeg også ville tale forsikring og så i øvrigt accepteret et evt. nej så havde jeg haft langt større respekt for dem. Men denne måde er sgu ikke fin.

  Ift Letpensions portalen så står det sort på hvidt at alle som er samarbejdspartnere i denne portal har adgang til mine data og nærmest kan gøre med dem som de vil. NEJ TAK!

  #390384
  StormJensenForfatter

  Det ville jeg også sige nej tak til. Har de ikke hørt om GDPR? 

  Fandt du så en anden udlåner?

  #390478
  ChrisForfatter

  De valgte at droppe deres krav om at vi skulle fremvise helbredsoplysninger. Gjorde det meget klart for dem at det ønskede vi ikke at oplyse og at vi ville tage vores forretning andetsteds hvis de ikke accepterede dette. 

  #391454
  meolmeForfatter

  Det blev vi også spurgt om. 
  Vi sagde pænt nej tak, og det var ok. 

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.