Tjek rentespændet: Det billigste lån er måske det dyreste

tjek rentespændet

Hos Mybanker kan du nemt og hurtigt skabe dig et overblik over markedspriserne for alt fra forbrugslån, kviklån til billån og andelsboliglån – og mange andre typer lån.

Men når du sammenligner lån fra forskellige udbydere, er det vigtigt at holde sig for øje, at nogle banker udbyder lån inden for et rentespænd, der kan variere meget.

 

Regneeksempel

For eksempel varierer renten på et andelsboliglån til 600.000 kroner og en løbetid på 20 år med 8,6 procentpoint i Langå Sparekasse. Forskellen på et lån med sparekassens lavest tilbudte rente på 2,15 procent og et lån med den dyreste rente på 10,75 procent beløber sig i sidste ende til næsten 750.000 kroner.

”De store rentespænd tillader bankerne at tage kunder ind med meget forskellig kreditværdighed. Det betyder samtidig også at du som kunde skal være ekstremt opmærksom på hvor i spændet du ender, da forskellen i omkostninger er enorm. Det kan være svært som kunde at regne ud hvor lav en rente man bør få. Derfor anbefaler vi at man altid indhenter flere tilbud og lader bankerne konkurrere om én. Så er det bare at flytte til den bank, der kan give det bedste tilbud”, udtaler Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker.

Det er altid en god idé at forhandle med banken om de produkter, du er interesserede i. Bankerne har nogle listepriser, men som udgangspunkt kan du forhandle om de fleste af priserne – her kan du få gode tips til at forhandle.

Herunder kan du se tallene fra Mybankers undersøgelse over de største rentespænd. Som tabellen viser, er Langå Sparekasse langt fra det eneste pengeinstitut, som har store rentespænd på sine andelsboliglån.

 

Rentespænd andel

Lån til andel, lånebehov: 600.000 kr., belåningsprocent 0-95%, løbetid: 20 år, data pr. 22-08-2017.

 

Endnu større rentespænd på billån og forbrugslån

Når det gælder forbrugslån og billån, findes der eksempler på, at samme bank tilbyder et lån, der er op til tre gange så dyrt som bankens billigste lån i kategorien.

Bank Norwegian tilbyder lån (fx til en bil) på 200.000 kroner og en løbetid på 7 år til både 8,64 procent i rente og til 23,99 procent i rente. I kroner og øre vil den dyreste rente koste dig næsten 150.000 kroner mere.

 

Rentespænd bil

Lån til bil, lånebehov: 200.000 kr., udbetaling: 50.000 kr., løbetid: 7 år, data pr. 22-08-2017.

 

Ved mindre forbrugslån er D|E|R Privat Finans faktisk ikke den lånudbyder med det største rentespænd, men på grund af høje etableringsomkostninger ender D|E|R Privat Finans med at have det største spænd i kroner og øre – nemlig 8.861 kroner for et forbrugslån 30.000 kroner i 3 år.

Dyk selv ned i tallene og se de store rente- og prisforskelle.

 

Rentespænd forbrug

Forbrugslån, lånebehov: 30.000 kr., løbetid: 3 år, data pr. 22-08-2017.