Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån

Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån

 

Forbrugslån som alternativ

Med den faldende rente og deraf lavere afkast og rente er flere udbydere blevet interesserede i at tilbyde forbrugslån til stadigt lavere priser. Dermed er forbrugslån blevet et attraktivt alternativ til et boliglån i banken, specielt hvis lånet ikke er så stort.

Der er flere udbydere, der tilbyder billige forbrugslån. Som eksempel tager vi udgangspunkt i et banklån fra Danske Bank og et forbrugslån fra Coop Bank, begge på 200.000 kr. og med 10 års løbetid.

 

Du kan undgå etableringsomkostninger

For at få 200.000 kr. udbetalt skal man i Danske Bank optage et lån på 211.600 kr. for at dække omkostninger forbundet med lånet (stiftelsesprovision, etableringsgebyr, gebyr for ejerpantebrev og tingslysningsafgift). Renten i Danske Bank er mellem 4,01 og 9,04%

Hos Coop Bank er der “kun” 3.000 i etableringsomkostninger og der stilles ikke krav om sikkerhed. For at få 200.000 kr. udbetalt skal man altså låne 203.000 kr. Hvis man tager et lån i Coop Bank er renten mellem 3,95 og 9,95% for lån på 100.000 kr. eller mere.

 

Konkurrencedygtige låntyper

På nuværende tidspunkt er begge låntyper særdeles konkurrencedygtige og det er derfor svært at sige, hvilket lån der er bedst. Det handler i høj grad om hvilken rente man får forhandlet sig til. Hvis man tager udgangspunkt i den laveste rente ved begge låntyper er der flest penge at spare ved at vælge forbrugslånet. Dette skyldes at renten er marginalt lavere, ligesom man undgår dyre etableringsomkostninger.

Omkostningerne i Danske Bank slår hårdere igennem på kortere løbetider. Dette skyldes etableringsomkostningerne som vil give en højere ÅOP jo kortere lånets løbetid er. Det er derfor nødvendigt at kigge på ÅOP når man i sidste ende skal vælge lån.

 

Sammenlign priser på forbrugslån

 

Tænk kreativt når du kigger efter lån

For et lån på 300.000 kr. med en løbetid på 30 år er det kun muligt at låne penge gennem banken, da Coop ikke tilbyder forbrugslån med løbetid længere end 10 år.

Generelt er der dog flere muligheder når man skal finansiere sin bolig og det kan derfor være en god ide at se sig bredt omkring, når der skal vælges finansiering ved køb af fast ejendom, specielt hvis man skal købe en ejendom i udkantsområderne.

Der har været en del tale i pressen om at realkreditinstitutterne ikke vil give 80% belåning i dele af Danmark, der ligger langt fra de store byer, og det derfor er vanskeligt at få husene omsat. Her kan det også være en ide at tænke kreativt, hvis der skal lånes penge udover hvad realkreditinstituttet vil være med til.