Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån

Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån

Tidligere var det standard at bruge pantebreve til at finansiere den del af boligkøbet, der lå mellem 80 og 95% af købsprisen. Omkring årtusindeskiftet ’overtog’ bankerne finansieringen med indførslen af ’kontanthandler’, og siden har standardmåden været et ’boliglån’ i banken.

Skrevet af mybanker

Forbrugslån som alternativ

Med den faldende rente og deraf lavere afkast og rente er flere udbydere blevet interesserede i at tilbyde forbrugslån til stadigt lavere priser, og dermed er forbrugslån blevet et attraktivt alternativ til et boliglån i banken, specielt hvis lånet ikke er så stort.

Der er flere udbydere, der tilbyder billige forbrugslån. Som eksempel tager vi udgangspunkt i et banklån fra Danske Bank og et forbrugslån fra Coop Bank, begge på 200.000 kr. og med 30 års løbetid.

 

Du kan undgå etableringsomkostninger

For at få 200.000 kr. udbetalt skal man i Danske Bank optage et lån på 211.565 kr. for at dække omkostninger forbundet med lånet (stiftelsesprovision, etableringsgebyr, gebyr for ejerpantebrev og tingslysningsafgift). Renten i Danske Bank er mellem 4,75 og 11,00%

Hos Coop Bank er der ikke nogen etableringsomkostninger og der stilles ikke krav om sikkerhed. For at få 200.000 kr. udbetalt skal man også låne 200.000 kr. Hvis man er medlem af Coop er renten i Coop Bank 5,95% for lån på 100.000 kr. eller mere.

 

Find ’break-even’ renten

Hvis man kan få den lave rente i Danske Bank er banken klart billigst. Målt på månedlig ydelse er ’break-even’ mellem Danske og Coop Bank 5,46%. Kan du få 5,45% eller mindre, giver Danske Bank den laveste ydelse.

Omkostningerne i Danske Bank slår hårdere igennem på kortere løbetider. Ser vi på en løbetid på 10 år i stedet for 30 år er break-even renten målt på ydelse 4,74%. Da Danske Bank ikke tilbyder lavere rente end 4,75%, vil Coop Bank være billigst i alle tilfælde. Coop Bank tilbyder lån op til 300.000 kr., så det vil kunne bruges for ejendomskøb op til 2.000.000 kr. For ejendomskøb over 2.000.000 kr. vil de 15% (mellem 80-95%) af ejendomsværdien være mere end 300.000 kr.

 

Sammenlign priser på forbrugslån

 

Tænk kreativt når du kigger efter lån

For et lån på 300.000 kr. med en løbetid på 30 år er break-even renten 5,52% i Danske Bank for at få samme ydelse som i Coop Bank.

Som der fremgår ovenfor er det en god ide at se sig bredt omkring, når der skal vælges finansiering ved køb af fast ejendom, der ikke er blandt de dyreste i landet.

Der har været en del tale i pressen om at realkreditinstitutterne ikke vil give 80% belåning i dele af Danmark, der ligger langt fra de store byer, og det derfor er vanskeligt at få husene omsat. Her kan det også være en ide at tænke kreativt, hvis der skal lånes penge udover hvad realkreditinstituttet vil være med til.

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Sammenlign lån til forbrug

Der er ingen grund til at betale for meget for forbrugslån. Sammenlign altid før du låner.

Tjek priser på forbrugslån her – gratis

Om forfatteren mybanker

Hvad koster det at låne 200.000 kroner?

Læs artiklen
Betaler du for meget for dit forbrugslån 28. november 2018 Betaler du for meget for dit forbrugslån? Leder du efter et lån til indskud 7. august 2018 Leder du efter et lån til indskud? Samlelån og andre lån – få styr på lånetyperne 30. april 2018 Samlelån og andre lån – få styr på låntyperne