Store renteforskelle på konti til studerende

Der er mange muligheder, hvis man som studerende skal låne penge. Som udgangspunkt er det billigste og mest fornuftige et SU-lån, men er den mulighed udtømt, er der andre gode alternativer. Vi har undersøgt, hvilke kundevilkår de 15 største danske banker kan tilbyde dig som studerende.

 

Gode renter på studiekonti

Hvis du skal spare op til udvekslingsstudierne i USA eller de tunge studiebøger, er der generelt gode renter at hente på de forskellige bankers studiekonti. For eksempel kan Spar Nord Bank tilbyde en årlig rente på tre procent, hvilket er 12 gange højere end på en almindelig indlånskonto i Spar Nord. Men andre banker kan også være med. Blandt andet Sparekassen Vendsyssel og VestjyskBANK, der med deres konti til unge ligeledes tilbyder tre procent i rente.  Lån & Spar Bank tilbyder også en pæn rente på 2,25 procent.

Og bankerne har god grund til at bejle til de studerende, fortæller Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker.

”Bankerne ved selvfølgelig godt, at det gælder om at kapre kunderne tidligt. Det så vi også tidligere på året med de skyhøje renter til konfirmanderne. Håbet for bankerne er, at når den første lejlighed skal finansieres, så bliver de unge i deres nuværende bank. Her opfordrer vi dog altid til, at man får indhentet flere tilbud, så man er sikker på de mest gunstige lånebetingelser,” fortæller han.

Studerende

I den lave ende ligger Nykredits Ung konto og Danske Banks Danske Studio-konto, hvor renten ligger på nul procent. Du kan selv undersøge hvor du kan få den bedste rente generelt på indlån her.

 

Billige kassekreditter

Skal du låne penge under dine studier, er det som udgangspunkt den billigste løsning at ansøge om et SU-lån, da renten på denne type lån er den absolut laveste, du som studerende kan få. Renten er fire procent under uddannelse og bare en procent efter endt uddannelse, samtidig kan låntager vente i op til to år efter endt uddannelse med at påbegynde tilbagebetalingen.

Men der er også billige muligheder, hvis du skal tegne en kassekredit gennem din bank. Her har Danske Bank og Lån & Spar Bank ved oprettelse af en kassekredit på 20.000 kroner en ÅOP på 5,1 procent og intet oprettelsesgebyr. Mens Ringkjøbing Landbobank ligger i den dyre ende med en ÅOP på 9,1-14 procent samt et oprettelsesgebyr på mellem nul og 500 kroner.

Husk dog på, at vilkårene for din kassekredit ændrer sig, når du er færdig med dine studier, og så kan det blive dyrere at trække på kassekreditten.

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Indhent tilbud