Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?

 

Hos Diba kan du i skrivende stund (september 2019) optage et 8-årigt billån uden udbetaling til en rente på 4,95 procent. Til sammenligning kan du samme sted få ned til  2,25 procent for et billån med udbetaling på 20-40 procent af bilens værdi. Det er altså omtrent dobbelt så dyrt at tage et billån uden udbetaling.

 

Billån uden udbetaling kan forhandles ned

Det kan være fristende at lægge pengene til udbetaling, hvis du alligevel har dem stående. Men du kan også prøve at forhandle renten ned på billånet uden udbetaling og overveje at investere pengene i stedet for.

Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed – fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift osv. – er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selv om det er uden udbetaling.

Jo lavere renten er, jo sværere kan det være at presse renten yderligere ned, og derfor er det oftest nemmere at få slået noget af prisen på lån med høje renter.

Du kan bruge Mybankers sammenligningstjeneste til lynhurtigt at finde prisen for billån blandt Mybankers partnere.

 

Få rabat på etableringsomkostninger

Det er ikke kun renter, som kan forhandles – det kan etableringsomkostninger også. Dette gælder ved begge typer lån, så hvis du går efter et billån med udbetaling, kan du stadig gå efter at forhandle prisen på etablering af lånet ned.

Ved lån formidlet af bilforhandlere er etableringsomkostningerne en del af långivers betaling til bilforhandleren for at formidle lånet. Her er der en mulighed for at forhandle, da bilforhandleren jo også gerne vil sælge bilen og derfor måske vil give afkald på en procentdel af etableringsomkostningerne.

 

Lån til bilen?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget

Sammenlign billån