Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?

udgivet: 26. marts 2018
, sidst redigeret: 03. april 2018
Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?
Du får det billigste billån ved at vælge et med udbetaling, men hvis du har en fin kreditværdighed, kan du forhandle et billån uden udbetaling ned i pris – og bruge udbetalingsbeløbet på noget andet end at stille dem i sikkerhed for dit billån.

 

Hos Diba kan du i skrivende stund (marts 2018) optage et 8-årigt billån uden udbetaling til en rente på mellem 4,95 og 6,48 procent. Til sammenligning kan du samme sted få ned til mellem 2,25 og 3,68 procent for et billån med udbetaling på 20-40 procent af bilens værdi.

 

Brug Mybankers sammenligningstjeneste til lynhurtigt at finde markedets billigste billån.

 

Det er altså omtrent dobbelt så dyrt at tage et billån uden udbetaling.

 

Billån uden udbetaling kan forhandles ned

Det kan altså være fristende at lægge pengene til udbetaling, hvis du alligevel har dem stående. Men du kan også prøve at forhandle renten ned på billånet uden udbetaling og overveje at investere pengene i stedet for.

 

Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed - fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift, etc. – er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selv om det er uden udbetaling.

 

Jo lavere renten er, jo sværere kan det være at presse renten yderligere ned, og derfor er det oftest nemmere at få slået noget af prisen på lån med høje renter.

Her kan du få Mybankers tips til at forhandle dig til billigere banklån og bedre renter.

 

 

Klik her hvis du ønsker at undersøge om du kan få bedre vilkår og priser i en anden bank

 

Få rabat på etableringsomkostninger

Det er ikke kun renter, som kan forhandles - det kan etableringsomkostninger også. Dette gælder ved begge typer lån, så hvis du går efter et billån med udbetaling, kan du stadig gå efter at forhandle prisen på etablering af lånet ned.

 

Ved lån formidlet af bilforhandlere er en del af etableringsomkostningerne långivers betaling til bilforhandleren for at formidle lånet.

 

Her er der en mulighed for at forhandle, da bilforhandleren jo også gerne vil sælge bilen og derfor måske vil give afkald på også at få penge for at formidle lånet.

 

Forbered dig til forhandlinger med banken – læs her hvordan.

 

sidst redigeret: 03. april 2018