bedste rente på opsparing og lønkonto

Sådan får du den bedste rente på opsparing og lønkonto

Selvom renten på indlån har været lav i mange år, er der alligevel mange penge at tjene på at se sig for efter markedets bedste renter – og det gælder både for almindelige lønkonti og for opsparingskonti, hvor pengene bindes i en periode.

Skrevet af Ulrik Marschall

Satte du 100.000 kroner ind på en lønkonto i en af landets 5 største banker tilbage i 2008, vil dine penge i gennemsnit være vokset til 101.304 kroner i dag. Havde du derimod år for år fundet den lønkonto med den bedste rente, ville dine penge være vokset 8 gange så meget og i dag være 110.331 kroner værd. Det er mange penge – især på en lønkonto.

Det viser en undersøgelse, som Mybanker har lavet.

”Der hersker en opfattelse af, at renten er så lav og har været det siden finanskrisen, at man som forbruger ikke behøver at tænke over, hvor ens løn går ind – men det kan i den grad betale sig,” siger Ulrik Marschall.

”Landets fem største banker har siden 2013 i snit givet 0 procent i rente på en lønkonto, mens det i nogle af årene har været muligt at få op til 0,75 procent andre steder. Når renters rente-effekten medtages, bliver renteforskellen til en pæn portion penge med årene,” siger han.

Renteniveauet faldt dramatisk i kølvandet på finanskrisen, men det har været – og er fortsat – stadig muligt at tjene penge på at have sin løn stående i banken frem for at have den liggende under hovedpuden.

Her kan du sammenligne bankernes indlånsrenter for lønkonti

 

Endnu bedre forretning på opsparingskonti

I kroner og øre er forskellen på markedets bedste rente og de største bankers gennemsnitlige renter til at tage at føle på, når det gælder opsparingskonti – altså konti, hvor man binder sine penge i en periode.

”Bankerne er villige til at give dig en højere rente, mod at du til gengæld ikke har mulighed for at hæve pengene i en bindingsperiode. Der har virkelig været penge at hente ved at vælge sin opsparingskonto med omhu – ja, faktisk mere end 1000 kroner om året for en opsparing på 100.000 kroner,” siger Ulrik Marschall.

Hvis du havde valgt at sætte 100.000 kroner ind på en opsparingskonto til markedets bedste rente i 2008 og bundet pengene i ét år ad gangen for så at flytte pengene rundt til de højeste renter, ville de 100.000 i dag være vokset til mere end 121.000 kroner.

Havde du i stedet bundet pengene i de fem største banker, ville dine penge ud fra en gennemsnitlig betragtning i dag blot være godt 107.000 kroner værd.

”Der er altså tale om en forskel på ca. 14.000 kroner – for at se sig for og flytte sine penge rundt. Man vil højst sandsynligt kunne se det samme mønster om 5 og 10 år, så det er altid en god idé at undersøge, hvor man kan opnå den bedste rente; men samtidig være obs på, hvilke vilkår, der gælder for den pågældende konto,” siger Ulrik Marschall.

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Har du den bedste lønkonto?

Sammenlign renter, vilkår m.m. og find den bedste lønkonto til dine behov.

Sammenlign lønkonti her

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Betaler du for meget i gebyrer?

Læs artiklen
tjek rentespændet
Bank 23. januar 2017 Gratis lønkonto? Her skal du være kunde ÅOP skal oplyses på låneoversigter 17. november 2016 Sådan finder du dine tre seneste lønsedler 5. maj 2013 Jagten på den gratis lønkonto