Sådan får du den bedste rente på opsparing og lønkonto

Denne artikel er sidst opdateret i september 2019

 

Satte du 100.000 kroner ind på en lønkonto i en af landets 5 største banker tilbage i 2009, vil dine penge i gennemsnit være vokset til 101.658 kroner i dag. Havde du derimod år for år fundet den lønkonto med den bedste rente, ville dine penge være vokset 8 gange så meget og i dag være 110.551 kroner værd. Det er mange penge – især på en lønkonto.

Det viser en undersøgelse, som Mybanker har lavet.

”Der hersker en opfattelse af, at renten er så lav at man som bankkunde ikke behøver at tænke over, hvor ens løn går ind – men det kan i den grad betale sig,” siger Ulrik Marschall.

”Landets fem største banker har siden 2013 i snit givet 0 procent i rente på en lønkonto, mens det i nogle af årene har været muligt at få op til 0,75 procent andre steder. Når renters rente-effekten medtages, bliver renteforskellen til en pæn portion penge med årene,” siger han.

Renteniveauet faldt dramatisk i kølvandet på finanskrisen, men det har været – og er fortsat – stadig muligt at tjene penge på at have sin løn stående i banken frem for at have den liggende under hovedpuden.

Her kan du sammenligne renter på opsparingskonti

 

Endnu bedre forretning på opsparingskonti

I kroner og ører er forskellen på den bedste rente og bankernes gennemsnitlige renter til at tage at føle på, når det gælder opsparingskonti – altså konti, hvor man binder sine penge i en periode.

”Bankerne er villige til at give dig en højere rente, mod at du til gengæld ikke har mulighed for at hæve pengene i en bindingsperiode. Der har virkelig været penge at hente ved at vælge sin opsparingskonto med omhu – ja, faktisk knap 2000 kroner om året for en opsparing på 100.000 kroner,” siger Ulrik Marschall.

Hvis du havde valgt at sætte 100.000 kroner ind på en opsparingskonto til markedets bedste rente i 2009 og bundet pengene i ét år ad gangen for så at flytte pengene rundt til de højeste renter, ville de 100.000 i dag være vokset til 119.950 kroner.

Havde du i stedet haft pengene stående til en gennemsnitlig rente og uden binding, ville beløbet være markant mindre.

”Der er tale om en forskel på ca. 18.000 kroner – for at se sig for og flytte sine penge rundt. På et tidspunkt som nu, hvor vi ser tendensen med negative renter brede sig blandt bankerne, er det en god idé at undersøge, hvor man kan opnå den bedste rente, da der stadig er nogle banker, der tilbyder en positiv rente,” siger Ulrik Marschall.

 

 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing