Resultatet af Mybankers store bankundersøgelse

Denne undersøgelse blev foretaget i 2014. Læs den nyeste bankundersøgelse fra 2017 her.

De kan noget med bank og kunder i Vestjysk Bank, som scorer bedst for både priser og bankrådgivere.
Sparekassen Vendsyssel, Arbejdernes Landsbank, Lån & Spar Bank og Handelsbanken er andre banker, som får fine bedømmelse af bankkunderne.
Undersøgelsen omfatter over 1.200 af vores brugere, som har svaret på en række spørgsmål om deres egen og andre banker.

  • Bankrådgiverens evne til at tale med kunden, finde ud af hvor skoen trykker og levere det rigtige produkt til den rigtige pris er fortsat en kerneydelse fra banken. Det er vejen til et stabilt og holdbart kundeforhold, siger Ulrik Marschall.

Vi har spurgt jer brugere, hvad der er vigtigst ved valg af bank. Top tre på listen over kundernes krav til banken er:

  • Produkter der er konkurrencedygtige (63,7 %)
  • God og overskuelig netbank (59,2 %)
  • Kemi med bankrådgiver (39,2 %)

Vestjysk Banks produkter og kemi med rådgiverne scores højt, mens netbanken i Vestjysk Bank deler med en førsteplads Sparekassen Vendsyssel. Alt i alt altså en klar førsteplads.
Arbejdernes Landsbank og Lån & Spar Bank vurderes også højt for konkurrencedygtige produkter. Nykredit har en overskuelig netbank, mens der er god service i Spar Nord.

Endelig scorer Arbejdernes Landsbank, Handelsbanken og Sparekassen Vendsyssel højest i kategorien bankens image.

  • Der er en tydelig sammenhæng mellem, hvilke banker der er vokset siden finanskrisen i 2008, og hvem der har et godt image. Det ved bankerne, og de investerer igen i at forbedre deres ansigt over for kunderne, siger Ulrik Marschall.

Fire af de store banker – Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Sydbank – udmærker sig derimod ikke på top tre hitlisterne. Skyldes det kvaliteten af produkter og ydelser, eller mangler de kunder, som anbefaler dem i en Mybanker undersøgelse?

  • Mange af vores brugere har oplevet, at de har kunnet opnå bedre vilkår ved at skifte fra en storbank til en mindre enhed med mere konkurrencedygtige priser, siger Ulrik Marschall.

Alle disse faktorer påvirker selvfølgelig i hvilken grad, bankkunderne vil anbefale deres nuværende bank til andre. Her scorer Arbejdernes Landsbank og Sparekassen Vendsyssel højst. Resten af listen kan ses herunder.

Herunder kan du se, hvordan brugerne har vurderet deres nuværende bank på henholdsvis konkurrencedygtige produkter, deres netbank samt bankens medarbejdere.  Til sidst, kan man se, hvordan brugerne har vurderet bankernes image.

Har du den bedste bank?

Gør som 250.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Indhent tilbud