Opsparing: Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019?

udgivet: 26. februar 2019
, sidst redigeret: 26. februar 2019
Opsparing: Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019?
Det er ikke svært at finde frem til den bank, der tilbyder den bedste indlånsrente. Den finder man i toppen af sammenligningslisten på Mybankers hjemmeside. Det er til gengæld svært at finde en rentesats, der overgår inflationen.

Inflationen i Danmark er omkring 0,7% (december 2018), og selvom det er en del under gennemsnittet for EU (1,7%), så ligger det over det renteniveau, som bankerne tilbyder for en standard løn- eller budgetkonto.

 

Det betyder reelt, at hvis man har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto, og du kan derfor købe færre varer for dem jo længere du venter med at hæve pengene fra kontoen. 

 

Hvor får man den bedste rente?

Med så lave renter er interessen stor for at finde et sted, hvor man kan finde en bedre forrentning af sin opsparing uden at skulle løbe en større risiko. Som markedet er lige nu, er det næsten ikke muligt at finde en rente, der er højere end inflationsniveauet uden, at der følger specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

 

  • at man skal binde sine penge i en periode,
  • at man kun kan sætte et begrænset beløb ind på de favorable vilkår eller
  • at man skal flytte hele sin bankforretning over til den pågældende bank.

 

Hvis man er klar til dette, kan man opnå en forrentning på lige under 1%, hvilket er over inflationsniveauet, men stadig langt fra tidligere tiders vækstrater. Ønsker man muligheden for højere forrentning, skal man også være indstillet på at øge sin risiko. Det kan man gøre ved at vende sig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds), investeringsforeninger og eventuelt bruge en investeringsapp. 

 

Når væksten på ens opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad man betaler i gebyrer i sin nuværende bank. Er man interesseret i at bruge en investeringsapp, skal man også være opmærksom på at tjekke omkostningerne først. Det har vi skrevet en artikel om, som du kan læse her.

 

Sammenlign renter og se, hvor du får den højeste renter på din opsparing her.

sidst redigeret: 26. februar 2019