Ny undersøgelse: Stor prisforskel på lån landet over

Ny undersøgelse: Stor prisforskel på lån landet over

Ny undersøgelse: Stor prisforskel på lån landet over

Undersøgelsen viser blandt andet, at hvis du bor i Region Syddanmark, betaler du landets højeste pris for dit andels- eller boliglån. Bor du til gengæld i Region Hovedstaden, kan du glæde dig over den laveste pris på selv samme typer lån.

Ulrik Marschall noterer sig, at det er noget billigere at låne penge til bolig i hovedstadsområdet og har denne forklaring på det:

”Det kan skyldes, at det er nemmere at komme af med boligen igen, fordi efterspørgslen er så stor. Dermed er det mindre risikabelt for bankerne at låne penge ud til boligkøberne,” siger han.

Det er dog muligt at få en bedre rente ved at undersøge markedet grundigt.

Illustrationen nedenfor viser den gennemsnitlige rentesats Mybankers brugere havde, inden de benyttede sig af Mybankers Skift Bank tjeneste, opdelt per region.

 

Stor forskel på renteniveauer i hele landet

Ikke overraskende er forbrugslån den dyreste type lån af de 3 i sammenligningen, men det kommer måske bag på nogen, hvor stor forskel, der er imellem regionerne. F.eks. er der 1,34% points forskel på den dyreste forbrugslånssats, som findes i Region Nordjylland (9,29%) og den billigste, som findes i Region Midtjylland (7,95%).
På andelsboligmarkedet er den dyreste sats 5,56% i Region Syddanmark, hvor dyreste sats i Region Hovedstaden er 4,52% – Altså en forskel på 1,04% point.

 

1%-point forskel kan være en formue værd

En forskel på 1% point lyder intuitivt ikke som meget, men kigger man på et låns samlede løbetid, kan det være en kæmpe forskel i omkostninger.
For at illustrere har Mybanker opstillet et eksempel på et andelsboliglån, med en restgæld på 800.000 kr. og en restløbetid på 20 år.

Tager man to scenarier, hvor man i det ene betaler 5% og i det andet 4% i rente – i hele lånets løbetid – ender man med at betale 103.633 kroner mere for 5%-lånet. Det vil sige, at selvom der blot er en renteforskel på 1 procentpoint, er det mange penge, der er tale om. Faktisk så mange, at 5%-lånet er hele 29% dyrere end 4%-lånet i sidste ende.

 

Opnå en bedre rente uden at rykke teltpælene op

Det giver ikke meget mening at rykke teltpælene op og skifte bopæl for at opnå den store besparelse renten. Det er nemlig muligt at få en bedre rente ved at undersøge sine muligheder og indhente tilbud fra forskellige banker.

Ifølge undersøgelsen, er der et slående fald i rente hos dem, der har benyttet sig af Mybankers Skift bank tjeneste.

Ved at sammenligne brugernes tidligere renter med den laveste tilbudte rente brugerne modtager gennem tjenesten, ser man markante fald. F.eks. er gennemsnittet af laveste tilbudte rente på andelsboliglån 3,83%, hvor den før lå på 4,52% i Region Hovedstaden og højest med 5,56% i Region Syddanmark.

”Alt i alt er konklusionen, at du bør have øje for renteniveauet, uanset hvor i landet du låner penge – og uanset, hvad du vil bruge pengene til,” siger Ulrik Marschall.

 

Tjek om du betaler for meget

Se nedenfor, hvad der typisk betales på lån i din region. Det øverste tal er gennemsnittet af mere end 15.000 brugeres rentesatser før de brugte vores Skift bank tjeneste. Det nederste tal er gennemsnittet af den rente de fik tilbudt via vores Skift bank tjeneste.

Tjek, om du betaler for meget via vores gratis Skift bank tjeneste.

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Indhent tilbud