Ny type opsparing med attraktiv rente

Online banken, Facit Bank, henvender sig primært til kunder, der har mellem 100.000 kr. og 745.000 kr., og som ønsker at have deres penge stående på en konto med positiv rente. Det vil de fleste nok, og derfor bliver produktet også relevant for flere og flere i takt med, at de øvrige banker indfører negative renter.

 

Attraktiv rente med lang bindingsperiode

Plusrente 60 tilbyder en rente, der ligger 1,75 % over Nationalbankens Indskudsbevisrente. Indskudsbevisrenten er pt – 0,75 %. Det betyder, at renten på Plusrente 60 bliver 1 % (-0,75 + 1,75).

I forhold til en almindelig opsparingskonto, skal man på Plusrente 60 binde pengene i 5 år (60 måneder). Der kan maksimalt sættes 745.000 kr. ind på kontoen, hvilket også er den maksimale grænse for indskud, der er omfattet af statens indskydergaranti.

Der kan løbende indbetales på kontoen, og pengene kan trækkes ud tidligere end opsigelsesfristen, hvis kunden betaler et gebyr (dekort) på 1,5 % + rentesatsen. Altså 2,5 % for Plusrente 60 produktet.

 

Lav-risiko opsparing

Det lange opsigelsesvarsel gør især opsparingskontoen relevant for kunder, der har en lang tidshorisont, og som først har brug for pengene om 5 – 10 år. Det kan være kunder, der er kommet til penge ved salg af bolig, udbetaling af en pension eller har arvet. Her vil der sikkert være en del, som foretrækker at have pengene stående på en konto og ikke ønsker at tage en ekstra risiko ved at investere pengene. Hvis deres nuværende bank er blandt de banker, der nu indfører negative renter, kan det være interessant at kigge på dette alternativ.

 

 

Plusrente 36 er et andet produkt fra Facit Bank. Betingelserne er de samme som Plusrente 60, men med en rente på 0,25 % og opsigelsesvarsel på 36 måneder i stedet.

Sammenlign opsparingsprodukter her

 

 

 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing