Mybankers bankundersøgelse – Se din banks placering

Undersøgelsen er fra 2015. Læs den nyeste bankundersøgelse fra 2017 her.

Mybanker.dk har spurgt brugerne, hvad de vurderer højest, når man skal vælge bank, og de tre vigtigste punkter er:

1.     God og overskuelig Netbank (63,70 %)

2.     Produkter der er konkurrencedygtige (62,00 %)

3.     Kemi med bankrådgiver (36,50 %)

I forhold til Mybankers undersøgelse i 2014 er det de samme ting, som optager danskerne, når man skal vælge bank – men netbanken er blevet endnu vigtigere. I kategorien god og overskuelig netbank ligger Alm. Brand og Nordjyske bank helt i toppen med en tilfredshedsrate på over 94 %. Skarpt forfulgt af banker, som Handelsbanken og Vestjyske Bank.

Brugernes opfattelse af deres banks produkters konkurrencedygtighed er specielt høj hos kunder hos Vestjyske Bank, Lån og Spar Bank, Sparekassen Sjælland og Ringkøbing Landbobank.

Det er interessant at der i flere tilfælde er stor forskel på bankernes virkelige priser og brugernes opfattelse af deres egne priser. F.eks. har flere banker der scorer lavt blandt brugerne i kategorien ”konkurrencedygtige produkter” i virkeligheden skiltet med rigtigt gode priser på flere vigtige produkter som f.eks. andelsboliglån og boliglån.

Denne uoverensstemmelse mellem kundernes priser og de mulige bedste priser hos bankerne fremhæver vigtigheden i at tjekke sin bank løbende, da man ellers risikerer at betale for meget. Et gratis værktøj til dette er mybankers Skift bank tjeneste hvor du kan indhente tilbud fra banker og tjekket om du betaler for meget hvor du er.

Som ved undersøgelsen i 2014 sidste år, mener kunderne også i 2015 at man opnår bedre vilkår ved at skifte fra en stor bank til en lille. Dette er ikke nødvendigvist korrekt.  Vi kan se at flere af de store banker, som er blevet vurderet lavest, rent faktisk skilter med konkurrencedygtige renter på flere produkter – men det afhænger af hvor god man er til at forhandle, hvor meget forretning man vil have med banken, mm.

Det er ingen direkte sammenhæng mellem bankens størrelse eller brugernes opfattelse af deres bank og hvor konkurrencedygtige priser bankerne har. Den eneste måde at være sikker på, at man ikke betaler for meget, er at tester markedet, gerne en gang om året.

Et vigtigt emne er om man vil anbefale sin bank til andre. Overordnet er de mest anbefalede banker Sparekassen Sjælland, Lån og Spar Bank og Vestjysk Bank. Se hvordan din bank klare sig, på listen nedenfor – fordelt på forskellige områder.

Nedenfor kan du se grafiske illustrationer af bankernes score, inden for udvalgte kategorier.

Højeste prioritet Kundetilfredshed Anbefale sit pengeinstitut Netbank  Kompetente medarbejdereBank image

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker, og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få tilbud fra banker her