Kundetilfredshed: Hvilken bank er bedst?

Kundetilfredshed: Hvilken bank er bedst?

Mybanker foretager hvert år en bankundersøgelse, hvor vi beder bankkunder svare på spørgsmål om deres bank. I forhold til kundetilfredshed er der to gengangere i top 4: Arbejdernes Landsbank har i 2018 bevæget sig helt frem i tabellen og topper listen med størst andel af tilfredse kunder. Det er en fremgang på tre pladser i forhold til sidste år. Dermed overtager banken pladsen fra Nordjyske Bank, der er på 2. pladsen i år. Sparekassen Kronjylland springer op i top tre fra 11. pladsen i 2017.

Undersøgelsen viser, at det især er kunderne i de banker med lavest kundetilfredshed, der overvejer at skifte bank.

 

Hvor tilfreds er du med din bank? Få tilbud fra andre banker

 

Kundetilfredshed i bankerne – 2018

BankPlacering 2018Placering 2017
Arbejdernes Landsbank14
Nordjyske Bank21
Sparekassen Kronjylland311
Alm. Brand Bank45
Lån og Spar Bank56
Handelsbanken63
Sparekassen Vendsyssel716
Sparekassen Sjælland-Fyn89*
Jutlander Bank9N/A**
Nykredit1013

*Sparekassen Fyn indgik ikke i analysen i 2017

**Indgik ikke i analysen i 2017

 

Besvarelserne viser også, at banker med relativt få bankprodukter, såsom lønkonti og forbrugslån, gør det godt. Faktisk ligger kundetilfredsheden helt i top i Coop Bank og Basisbank, men disse to banker er ikke inkluderet i selve undersøgelsen, da de ikke tilbyder alle typer bankprodukter og derfor ikke er helt sammenlignelige.

 

Undersøgelsen viser også, at der er fremgang i kundetilfredsheden i de fleste banker, og at det kun er få banker, der har en mindre andel tilfredse kunder end i 2017.

 

”Bankundersøgelsen viser, at der sker meget ude i bankerne nu. Øget digitalisering og mere fokus på kunderne gør det endnu mere interessant at tjekke, om man har de bedste forhold i sin nuværende bank”, siger Ulrik Marschall, der er kommunikationschef i Mybanker.

 

Overvejer du at skifte bank? Prøv vores gratis og uforpligtende Skift bank service

 

Han forklarer, at der er et stigende antal danskere, der har fået øjnene op for at tjekke mulighederne hos en anden bank, blandt andet ved at benytte Skift bank servicen hos Mybanker. Bankerne kvitterer for interessen ved at afgive 20% flere tilbud i forhold til starten af 2017. Otte ud af 10 bankkunder, der modtager et tilbud via Mybankers Skift bank tjeneste ender med at spare penge ved at skifte bank.

 

 

Om Mybankers bankundersøgelse 2018

Besvarelser til Mybanker bankundersøgelse blev indsamlet i perioden ultimo februar 2018 til primo april 2018. Analysen er baseret på 3052 besvarelser, som blev indsamlet gennem Mybankers sociale mediekanaler og abonnenter af Mybankers nyhedsbrev.

 

Ved analyse af individuelle bankers performance har vi ekskluderet alle banker med færre end 30 besvarelser, hvorfor kun 19 banker fremgår af analysen. I løbet af foråret vil Mybanker skrive en række artikler med resultaterne af undersøgelsen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.

 

Overvejer du et bankskifte?

Gør som 250.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Find din nye bank