Kortsigtet spekulation (Daytrading) – et muligt supplement til din indkomst

Lidt mindre dramatisk, men dog stadig markant, er C25 indekset over de største danske aktier faldet fra 245 den 21. februar ned til 180 den 23. marts og tilbage til 245 den 25. juni. Den slags store udsving giver inspiration til selv at prøve kræfter med kortsigtet handel på de finansielle markeder.

 

Daytrading kræver store aktieudsving

Selv om mange aktier er tilbage til hvor de var før coronakrisen begyndte, er der stadig mange selskaber der afventer deres ”skæbne”. Det gælder fx luftfart, krydstogt, hoteller, bilproducenter m.fl. Afhængig af hvad der sker fremover, kan det betyde ”guld” eller ”kapel” for kortsigtede investorer, og det ville jo være dejligt at fordoble sine penge på to uger, hvis man har investeret i det rigtige luftfartsselskab på det rigtige tidspunkt.

En forudsætning for at tjene penge på kortsigtede investeringer er, at der er store udsving i kurserne. Og det er kriser som Corona leveringsdygtig i. Samtidig balancerer mange selskaber tæt på en mulig konkurs, og dermed bliver udsvingene procentvis meget store.

 

Sådan kommer du i gang som daytrader

Hvis du vil i gang som daytrader, er der masser af sider på nettet, hvor du kan få råd og vejledning. Der findes også links til billige børsmæglere, og til blogs fra succesfulde daytradere, der deler ud af deres erfaringer.

Men det er værd at huske på, at der er en udtalt ”survivor bias” i den slags internetsider. Dem der holder op som daytradere gør det som regel, fordi de ikke tjener penge. Og de er naturligt nok ikke blandt dem, der løbende skriver blogs.

 

Fra succes til fiasko

I finansielle markeder taler man om at ”samle mønter foran en bulldozer”. Med det udtryk hentydes til, at det ofte er muligt at få gevinster ved at følge en bestemt strategi, men at den dag strategien slår fejl, er tabet meget stort.

Hvis du investerer i det forkerte selskab på det forkerte tidspunkt, kan det også blive dyrt. OW Bunker er et dansk eksempel på dette. Senest er tyske Wirecard centrum i en skandale, der fik aktierne til at falde fra kurs 100 til kurs 30 på en eftermiddag, og videre til kurs 4 to uger senere.

 

Pas på psykologien bag investeringer

Som daytrader skal du også være meget bevidst om den psykologi der ligger bag det at tabe og vinde penge. Mange undersøgelser viser, at selv professionelle investorer har en tendens til at tage gevinster for hurtigt og tab for sent. Altså sælge før aktien er på toppen, eller beholde aktien for længe, når den er på vej ned. Så selv om du er i stand til at investere i flere ”vindere” end ”tabere” kan du ende med at tabe penge, fordi du taber for meget på taberne og tjener for lidt på vinderne.

Kom i gang med investering

Kom i gang med at investere og tag kontrollen over dine penge

Se investeringsmuligheder