Hvor blev de der rentefald af?

Hvor bliver rentefaldene af?

Hvad betyder renten for dit lån?

Har du et variabelt forrentet lån, så betyder det noget helt konkret for din økonomi, hvad renten er på det tidspunkt, renten fastsættes for næste periode.

Har du et fastforrentet lån, så er renten afgørende for dine muligheder for at op- eller nedkonvertere.

Skuffelsen skyldes, at inflationen i Euroområdet og USA ikke har artet sig som forventet (og håbet), og inflationen er styrende for centralbankernes renter, som igen er styrende for de danske realkreditrenter. Pga. fastkurspolitikken betyder den danske inflation ikke noget – Nationalbanken følger bare renten i Euroområdet.

Men selvom vi nu gennem flere måneder er blevet skuffet over, at renteanalytikernes forventninger ikke blev indfriet, vil jeg nu alligevel kaste mig ud i en renteforudsigelse – dog malet med en ret så bred pensel. Og husk, at det er allerhøjest et kvalificeret gæt, for ingen kender inflationen i morgen.

 

Fastforrentet lån – Tålmodighed er nøglen

Har du et fastforrentet lån, skal du væbne dig med tålmodighed. Og det skyldes faktisk inflationen i USA, der ikke rigtig vil komme helt ned, da den amerikanske rente har en stor indflydelse på danske fastforrentede realkreditobligationer og dermed også renter.

Vi er på kort tid gået fra en forventning om flere rentenedsættelser i år til, at nogle begynder at tale om risikoen for en renteforhøjelse. At det går så galt, er nok ikke det mest sandsynlige, men forvent ikke store rentefald på de fastforrentede lån i år.

 

Variabelt forrentet lån – Udsigten til sænkende renter

Har du et variabelt forrentet lån, er udsigterne lidt bedre, for her er renten knyttet til renten i Euroområdet. Inflationen i Euroområdet arter sig nemlig bedre end i USA, og den Europæiske Centralbank (ECB) har været ret åbenmundede om deres egen forventning til, at de sænker renten i juni. Det bliver i så fald med 0,25 procentpoint. Der er også gode chancer for flere nedsættelser senere på året, men det er mere usikkert.

 

Tiden er den klogeste af alle

Husk at det er svært at spå – især om fremtiden. Desuden er økonomers evne til at lave prognoser ikke altid meget bedre end meteorologernes evne til at forudsige vejret. Vejrudsigten for næste måned, næste kvartal og næste halvår er meget usikker. Det er renteprognoserne også.

Få tilbud på realkreditlån

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud på realkreditlån