Hvad koster det at låne en million i 2024?

Hvad koster det at låne 1 million?

Der er mange måder hvorpå, du kan låne en million, men vi ser ofte, at lånebeløb over en million bruges i forbindelse med boligfinansiering. Derfor tager vi hovedsageligt også udgangspunkt i de finansieringsmuligheder, du har i forbindelse med et boligkøb.

Artiklen nedenfor tager udgangspunkt i et konkret eksempel, men hvis du ønsker at undersøge, hvad det koster at låne til din specifikke situation, kan du gratis bruge Mybankers låneberegner

 

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån bruges til at finansiere et huskøb eller et lån til sommerhus og bliver udstedt af realkreditinstitutter. Et realkreditlån giver dig mulighed for at låne op til 80% af boligens værdi og op til 75% af sommerhusets værdi. Dette kræver, at du stiller boligen som sikkerhed. De næste 15% finansieres via opsparing eller et banklån fra banken. De sidste 5% til boligen skal finansieres via din egen opsparing.

Realkreditlån kan fås i forskellige versioner enten med eller uden afdrag og enten med en fast eller en variabel rente. Den variable rente kan have rentetilpasning hvert halve år, årligt, hvert tredje år eller hvert femte år.

 

Låneeksempel: Hvad koster et lån på en million? (med afdrag)

Hvis vi antager, at du får udbetalt 1.000.000 kroner ved at optage realkreditlånet med en løbetid på 30 år og indenfor 80% af ejendommens værdi, er det billigste realkreditlån hos Realkredit Danmark (F-5) med afdrag og med rentefastsættelse hvert femte år, som fås til en ÅOP på 4,2% og en månedlig ydelse på 4.947 kr. før skat. På nuværende tidspunkt er det dyreste realkreditlån et F-kort lån med afdrag hos Nordea Kredit. Her vil ÅOP ligge på 5,2% med en månedlig ydelse på 5.763 kr. før skat.

Hvis du skal låne til mere end 60% af boligen, vil Mybanker advare dig mod at optage et lån med afdragsfrihed på den høje del af belåningen, altså 60-80%-belåningen. Dette skyldes, at bidragssatsen for afdragsfrihed på 60-80%-belåningen pt. er meget højere end bidragssatsen for afdragsfrihed på 0-40% af lånet. Hvis du ønsker afdragsfrihed og har et lånebehov på mere end 1-1,5 million kr., anbefales det derfor at du deler lånet op i to dele med afdragsfrihed på den laveste del af belåningen og afdrag på den højeste del.

For at gøre låneeksemplet mere simpelt, præsenteres beregningerne i denne artikel derfor kun med afdrag.

Nysgerrig på hvad det koster dig at låne? Indhent tilbud på realkreditlån via Mybanker.

TotalkreditKr. pr. md. før skatÅOP før skat
F-kort5.5615,34%
F-54.9734,21%
Fastforrentet5.5415,33%
Realkredit Danmark*Kr. pr. md. før skatÅOP før skat
F-kort5.6035,46%
F-54.9474,2%
Fastforrentet5.5125,32%
Jyske RealkreditKr. pr. md. før skatÅOP før skat
F-kort--
F-55.2034,15%
Fastforrentet5.7115,23%
Nordea KreditKr. pr. md. før skatÅOP før skat
F-kort5.7635,2%
F-55.1944,1%
Fastforrentet5.7465,3%

Bemærk at den månedlige ydelse er realkreditlån og boliglån samlet, når disse oplyses. ÅOP er kun beregnet ud fra realkreditlånet. Det er derfor vigtigt også at holde øje med hvilken rente, der tilbydes på boliglånet, og hvor stort dette er.

*Beregninger er foretaget uden obligatorisk brandforsikring. Det er op til kunden at vælge et forsikringsselskab. Dette kan udregnes i samtale med en rådgiver.

 

Hvad er et andelsboliglån?

Et andelsboliglån bruges til at finansiere et køb af en andelsbolig. Lånet optages som et banklån og kræver, på samme måde som realkreditlån, pant i boligen. Sikkerheden i boligen betyder derfor, at andelsboliglån er billigere end et almindeligt forbrugslån.

 

Hvad koster et andelsbolig lån på en million? (med afdrag)

Vi antager, at andelsboligens værdi er 1.250.000 kr., ønsket lånebeløb er 1.000.000 kroner og ønsket løbetid er 30 år. Hos Mybanker fremkommer de laveste tilbud på andelsboliglån med en gæld på en million kr. på en rente omkring 4,45%., hvorimod det højeste tilbud er på ca. 6,1% i rente. Det er værd at bemærke, at ved større lånebehov end en million følger også ofte lavere renter.

Rentesatserne er indhentet fra tilbud i januar 2024.

Hvad koster det at låne 2 milioner?

 

Hvad er et banklån/boliglån?

Et boliglån eller banklån optages typisk for at finansiere 80–95% af ens boligkøb. Men det kan også bruges til at renovere boligen, købe ny bil eller tage på en rejse. Lånet udstedes af bankerne og typisk til en højere rente end realkreditlån, eftersom lånets sikkerhed for bankerne er ringere end et realkreditlån.

Normalt vil du altid ”begynde” med et realkreditlån eller et prioritetslån, og hvis du skal låne over 80% af ejendommens værdi, benytter man et banklån eller boliglån til resten.

 

Hvad vil det koste at låne 80-95% i en bolig til 1.250.000 som boliglån?

I dette eksempel tages der udgangspunkt i en bolig til en værdi af 1.250.000, hvor der lånes helt op til 95% af boligen (1.187.500 kr.) og dermed kun lægges en udbetaling på 62.500 kr. (5%). I en måling over afgivne tilbud fra Mybankers samarbejdspartnere på boliglån på 80-95%-belåningen (187.500 kr.) fremkommer de laveste tilbud på ca. 5%, hvorimod de højeste tilbud er på omkring 9%.  Rentesatserne er indhentet fra tilbud i januar måned 2024.

Skal du bygge hus? Bliv klogere på: hvad det koster at bygge nyt hus

 

Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån bruges oftest til at finansiere et behov, som du har nu og her. Forbrugslånet kan bruges til en rejse eller køb af nyt tv, og lånet bruges derfor oftest til mindre behov. Der skal ikke stilles sikkerhed på samme måde som ved et billån, boliglån eller realkreditlån, men prisen og tilgængeligheden vil afhænge af lånets størrelse og din økonomiske situation.

 

Hvad koster det at låne en million i forbrugslån?

Givet forbrugslånets natur er det de færreste, som leder efter et forbrugslån på en million kroner. Vi har dog alligevel valgt at medtage det i denne artikel for sammenligningens skyld. Der er få låneudbydere, der tilbyder forbrugslån på en million. Vi har derfor i denne artikel taget udgangspunkt i et lån på 250.000 kr. og ganget ydelsen med 4.

Lad os antage, at du skal bruge en million kroner, som du kan tilbagebetale hen over de næste 4 år. I dette tilfælde, med udgangspunkt i et lån på 250.000 kr., vil udbetalte forbrugslån med lavest ÅOP ligge på 11%, hvilket giver en månedlig ydelse på 6.138 * 4 = 24.552 kr. før skat. Det omtrent dyreste forbrugslån vil have en ÅOP på 23,99% og dermed give en månedlig ydelse på 7.836 * 4 = 31.344 kr. før skat.

Forbrugslån tilpasses den enkelte låntager, og da der er en stor forskel på økonomiske situationer, ses der et så stort rentespænd.

ÅOP og månedlige ydelser hænger også sammen med løbetiden på lånet. Hvis rådighedsbeløbet er knapt, kan man vælge en længere løbetid og dermed få en lavere månedlig ydelse. Man skal dog altid huske at tage højde for de samlede omkostninger ved lånet.

I samme lånebehov som ovenstående blot med en løbetid på 8 år er den laveste tilbudte ÅOP på 6,98% med en månedlig ydelse på 3.378*4 = 13.512 kr. før skat. De samlede omkostninger vil dermed være højere ved en længere løbetid men samtidig give større mulighed for at optage et forbrugslån, hvis man har et lavere rådighedsbeløb.

Er du på udkig efter et forbrugslån? Indhent tilbud via vores samarbejde med Lendo.

Indhent tilbud på forbrugslån

 

Vær opmærksom på sammensætningen af dine lån

Som det tydeligt ses af ovenstående priser, kan det have stor betydning, hvordan du sammensætter dine lån. Husk det er en god ide at overveje, hvor du billigst vil kunne lån penge til enten hus, bil eller forbrug. Medmindre du har en god, solid økonomi, og kan få en lav rente på forbrugslån samt betale hurtigt tilbage, kan det blive en meget dyr løsning.

Indhent tilbud på boliglån

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Indhent tilbud