billigste forbrugslån

Her finder du det billigste forbrugslån

Der er i øjeblikket så billige forbrugslån på markedet, at det kan være værd for dig at overveje at droppe bil- eller boliglånet og i stedet for finansiere din firhjulede eller dine mursten med det bedste forbrugslån. Husk at sammenligne de rigtige tal og vær i øvrigt opmærksom på særlige modkrav for låntager.

Skrevet af Redaktionen

Mybankers seneste markedsundersøgelse viser, at du nu kan vælge mellem en række af billige forbrugslån.

“Der har i et stykke tid været kamp om at låne ud til danskerne, og det gælder også på forbrugslån. Det betyder, at der nu er en del udbydere, som tilbyder renter omkring 5 procent,” siger Ulrik Marschall.

 

Et reelt alternativ til billån og boliglån

Faktisk er forbrugslånene nogle steder så attraktive, at de konkurrerer på prisen med både billån og boliglån.

I tabel 1 har vi kigget på de billigste forbrugslån blandt både banker og finansieringsselskaber. Af denne fremgår det, at Fynske Bank pr. 20. juni 2017 som den billigste bank kan tilbyde en rente på helt ned til 2,45 procent. For et lån på 100.000 kroner med en løbetid på syv år, beløber de samlede låneomkostninger – inklusive etablering – sig til 12.237 kroner. Du kan lave din egen sammenligning af forbrugslån her.

De billigste billån i f.eks. Danske Bank eller Nordea vil i samme periode beløbe sig til omkring 20.000 kr., altså omkring 8.000 kr. mere.

“Med renter helt ned under 5 procent kan forbrugslånet lige pludselig blive et decideret alternativ til fx billån eller boliglån, hvilket historisk ikke har været tilfældet. Er du en meget kreditværdig kunde, kan det derfor være, at du skal tænke lidt uden for boksen næste gang, boligen skal forbedres eller bilen skiftes ud,” siger Ulrik Marschall.

 

Tabel 1

Tabel 1 forbrugslån

 

Sammenlign æbler med æbler

Når du sammenligner lån, er det essentielt at overveje andre ting end blot rentesatsen. Renten er utilstrækkelig som sammenligningsgrundlag, fordi der også er andre omkostninger forbundet med at optage et lån.

For eksempel er det i de fleste tilfælde meget billigere at etablere et forbrugslån frem for et billån. Som det fremgår af tabel 1, tager de fleste pengeinstitutter i omegnen af 3000 kroner for at etablere et forbrugslån. Med få undtagelser, koster det næsten det dobbelte at optage et billån.

Så lad øjnene glide videre fra kolonnerne med rentesatser og hen på dem med ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), som inkluderer alle låneomkostninger, deriblandt dem til renter og dem til etablering. ÅOP angiver den gennemsnitlige, årlige pris i procent for dit lån.

I kolonnerne med ”Samlede omkostninger før skat” kan du se den reelle pris for et lån i kroner og øre.

 

Vær opmærksom på særlige krav til låntager

Mens det kan være fristende at ringe til Fynske Bank og få sig et billigt forbrugslån til køb af en ny bil eller noget helt andet, så bør du have in mente – inden du ringer – at nogle banker og sparekasser stiller særlige krav til dig som låntager.

Ofte vil de forlange, at du flytter flere eller alle dine bankaktiviteter fra din nuværende bank med over til det pengeinstitut, som låner dig pengene.

Hvis du både er på jagt efter billige forbrugslån eller billån og samtidig overvejer et bankskifte, så kan du selvfølgelig lige så godt kombinere de to ting og opnå en fordel. Benyt eventuelt Skift bank tjenesten og få op til tre uforpligtende tilbud.

 

Lån uden modkrav

I tabel 2 kan de se tilbud på forbrugslån i finansieringsselskaber, der ikke stiller krav om, at du skal have helkundestatus i banken for at tage et lån.

Hvis du blot ønsker markedets bedste forbrugslån uden særlige modkrav, så finder du det hos Santander Consumer Bank og PrivatlånPlus.dk, som tilbyder en ÅOP på 5,4 procent før skat og samlede omkostninger på 19.686 kroner for et 100.000 kroners lån i syv år.

Gå selv på jagt efter billige forbrugslån her. Vi har også lavet en dedikeret side til sammenligning af kviklån, billigekviklaan.dk, den kan du finde her.

Tabel 2

Tabel 2 forbrugslån

 

Sammenlign lån til forbrug

Der er ingen grund til at betale for meget for forbrugslån. Sammenlign altid før du låner.

Tjek priser på forbrugslån her – gratis

Om forfatteren Redaktionen

Hvad koster det at låne 200.000 kroner?

Læs artiklen
Betaler du for meget for dit forbrugslån 28. november 2018 Betaler du for meget for dit forbrugslån? Leder du efter et lån til indskud 7. august 2018 Leder du efter et lån til indskud? Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån 16. maj 2018 Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån