Her får du den højeste rente på en børneopsparing

Det er stadig muligt at få en positiv rente på børneopsparing. Selvom den ikke er så høj, så kan indskud og renters rente-effekten give det en pæn portion penge over en periode på 18 år. Alternativt kan du overveje, om du hellere vil investere pengene til højere afkast, men investeringer er forbundet med risiko og er langt fra gratis.

Skrevet af Redaktionen

Mange forældre vælger at give deres små purke en børneopsparing, som udbetales når børnene fylder 18 eller 21 år. På grund af det lave renteniveau giver den lange opsparingsperiode ikke det samme som før i tiden, men det er stadig muligt at opnå pæne renteafkast på en børneopsparing.

 

Her får du de højeste renter

Herunder kan du se en liste over de banker, som tilbyder de højeste renter på børneopsparinger pr. ultimo august 2019.

Desuden finder du herunder en illustration af, hvordan renters rente-effekten af bare 1,5 % i løbet af 18 år forvandler 72.000 kroner til omkring 87.000 kr.

Bank Rente Engagementkrav
Basisbank 1,5 Nej
Kreditbanken 1,40 Ja
Sparekassen for Nr. Nebel og Omegn 1,30 Nej
Rønde Sparekasse 1,25 Ja
Frørup Andelskasse 1,00 Ja
DIN Andelskasse 1,00 Ja
Langå Sparekasse 1,00 Ja
Totalbanken 1,00 Ja
Handelsbanken 0,80 Nej

Data per ultimo august 2019

 

Renters rente giver opsparingen vokseværk

En undersøgelse fra Mybanker viser, at du for tiden kan få den højeste rente på en børneopsparing i Basisbank, som tilbyder en rente på 1,5 %.

Hvis du indbetaler 6.000 kroner om året fra barnets første leveår og i 12 år, vil din søn eller datter kunne hæve omkring 87.000 kroner til deres 18 års fødselsdag. Det vil sige, at renter og renters renter i alt sikrer dine børn ca 15.000 kroner foruden de 72.000 kroner, der er indbetalt til kontoen.

 

Renteniveauet er faldet tilbage

”Der er sket meget med renteniveauerne de seneste år. Tilbage i 2013 var det muligt at få 3,25 procent i rente på en børneopsparing, men sådan er det ikke længere. Heldigvis er det dog stadig muligt at opnå renteafkast til de yngste ved at indbetale til en børneopsparing,” siger Ulrik Marschall.

”Renterne på børneopsparinger skal ses i forhold til det generelt lave renteniveau på udlån. Husk at være opmærksom på, at der ofte følger krav med til at oprette en børneopsparing,” siger han.

 

Muligt at investere i stedet for

Ulrik Marschall gør opmærksom på muligheden for at droppe børneopsparingen og i stedet satse på at investere dine børns opsparing større.

”Det er selvfølgelig også muligt at satse på aktier, obligationer eller andre investeringsformer, hvis du mener, det vil give et større afkast end renters rente-effekten. Investeringer er dog forbundet med risici, og det er vigtigt, at kursstigninger ikke ædes op af omkostninger,” siger han.

Her kan du læse om at investere nemt, hurtigt, billigt og med stor risikospredning.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.

 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing

Om forfatteren Redaktionen

Ny type opsparing med attraktiv rente

Læs artiklen
bedste indlånsrente 3. oktober 2019 Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019? Æder inflationen din opsparing 4. juni 2019 Æder inflationen din opsparing? 20. februar 2019 Er en aktiesparekonto noget for dig?