Her får du den højeste rente på en børneopsparing i 2024

Mange forældre vælger at give deres små purke en børneopsparing, som udbetales når børnene fylder 18 eller 21 år. På grund af det lave renteniveau giver den lange opsparingsperiode ikke det samme som før i tiden, men det er stadig muligt at opnå pæne renteafkast på en børneopsparing.

 

Her får du de højeste renter

Herunder kan du se en liste over de banker, som tilbyder de højeste renter på børneopsparinger pr. ultimo juli 2021.

Desuden finder du herunder en illustration af, hvordan renters rente-effekten af bare 0,5 % i løbet af 18 år forvandler 72.000 kroner til omkring 76.650 kr.

 

 

Bank Rente Engagementkrav
Basisbank 0,40 Nej
Rønde Sparekasse 0,25 Nej
Frørup Andelskasse 0,50 Nej
Sparekassen Djursland 0,35 Nej
Handelsbanken 0,25 Nej
Middelfart Sparekasse 0,25 Ja
Nykredit 0,25 Nej
Sparekassen Kronjylland 0,50 Nej
Danske Bank 0,35 Nej
Swedbank 0,50 Nej

Data per ultimo juli 2021

 

Renters rente giver opsparingen vokseværk

En undersøgelse fra Mybanker viser, at du for tiden kan få den højeste rente på en børneopsparing i Sparekassen Kronjylland og Frørup Andelskasse, som tilbyder en rente på 0,5 % uden engagementkrav, som tilbyder en rente på 0,50 %, uden krav om engagement i banken.

Hvis du indbetaler 6.000 kroner om året fra barnets første leveår og i 12 år, vil din søn eller datter kunne hæve omkring 76.650 kroner på deres 18-års fødselsdag. Det vil sige, at renter og renters renter i alt sikrer dine børn ca. 4.650 kroner foruden de 72.000 kroner, der er indbetalt til kontoen.

 

Renteniveauet er faldet tilbage

Der er sket meget med renteniveauerne de seneste år. Tilbage i 2013 var det muligt at få 3,25 procent i rente på en børneopsparing, men sådan er det ikke længere. Heldigvis er det dog stadig muligt at opnå renteafkast til de yngste ved at indbetale til en børneopsparing.

Renterne på børneopsparinger skal ses i forhold til det generelt lave renteniveau på udlån. Husk at være opmærksom på, at der ofte følger krav med til at oprette en børneopsparing.

 

Muligt at investere i stedet for

Det er selvfølgelig også muligt at satse på aktier, obligationer eller andre investeringsformer, hvis du mener, det vil give et større afkast end renters rente-effekten. Investeringer er dog forbundet med risici, og det er vigtigt, at kursstigninger ikke ædes op af omkostninger.

Her kan du læse om at investere nemt, hurtigt, billigt og med stor risikospredning.

 

 

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelserprivatlivspolitik og cookiepolitik.

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing