Her får du den højeste rente på en børneopsparing

Her får du den højeste rente på en børneopsparing

Det er stadig muligt at få 2 procent i rente på en børneopsparing. Med renters rente-effekten giver det en pæn portion penge over en periode på 18 år. Alternativt kan du overveje, om du hellere vil investere pengene til højere afkast, men investeringer er forbundet med risiko og er langt fra gratis.

Skrevet af Redaktionen

Artiklen er sidst opdateret oktober 2017

Mange forældre vælger at give deres små purke en børneopsparing, som udbetales når børnene fylder 18 eller 21 år. På grund af det lave renteniveau giver den lange opsparingsperiode ikke det samme som før i tiden, men det er stadig muligt at opnå pæne renteafkast på en børneopsparing.

 

Renters rente giver opsparingen vokseværk

En undersøgelse fra Mybanker viser, at du for tiden kan få landets højeste rente på en børneopsparing i Østjydsk Bank, som tilbyder en rente på 2 procent. Husk dog at det kræver helkundeforhold.

Hvis du indbetaler 3000 kroner om året fra barnets første leveår og i 12 år, vil din søn eller datter kunne hæve 47.143 kroner til deres 18 års fødselsdag. Det vil sige, at renter og renters renter i alt sikrer dine børn 11.143 kroner foruden de 36.000 kroner, der er indbetalt til kontoen.

 

Renteniveauet er faldet tilbage

”Der er sket meget med renteniveauerne de seneste år. Tilbage i 2013 var det muligt at få 3,25 procent i rente på en børneopsparing, men sådan er det ikke længere. Heldigvis er det dog stadig muligt at opnå renteafkast til de yngste ved at indbetale til en børneopsparing,” siger Ulrik Marschall.

”Renterne på børneopsparinger skal ses i forhold til det generelt lave renteniveau på udlån. Husk at være opmærksom på, at der ofte følger krav med til at oprette en børneopsparing. F.eks. forlanger Østjydsk Bank, at der samtidig oprettes en nemkonto,” siger han. Højeste rente uden krav om helkundeforhold finder du hos Basisbank, der giver 1,5 procent i rente.

 

Muligt at investere i stedet for

Ulrik Marschall gør opmærksom på muligheden for at droppe børneopsparingen og i stedet satse på at investere dine børns opsparing større.

”Det er selvfølgelig også muligt at satse på aktier, obligationer eller andre investeringsformer, hvis du mener, det vil give et større afkast end renters rente-effekten. Investeringer er dog forbundet med risici, og det er vigtigt, at kursstigninger ikke ædes op af omkostninger,” siger han.

Her kan du læse om at investere nemt, hurtigt, billigt og med stor risikospredning.

 

Her får du de højeste renter

Herunder kan du se en liste over de banker, som tilbyder de højeste renter på børneopsparinger pr. primo oktober 2017 – her kan du selv se de aktuelle renteniveauer.

Desuden finder du herunder en illustration af, hvordan renters rente-effekten af bare 2 procent i løbet af 18 år forvandler 36.000 kroner til næsten en tredjedel mere end det indbetalte.

Bank Rente Engagementkrav
Østjydsk Bank 2,00 Ja
Frørup Andelskasse 1,50 Ja
Basisbank 1,50 Nej
Rise Flemløse Sparekasse 1,50 Ja
Københans Andelskasse 1,00 Ja
Kreditbanken 1,40 Ja
Sparekassen for Nr. Nebel og Omegn 1,30 Ja
Rønde Sparekasse 1,25 Ja
Nykredit 1,25 Ja

Data per primo oktober 2017

Udvikling i børneopsparingskonto med 2 procent i rente med 3.000 kr. indsat primo hvert af de første 12 år. Saldoen ved udbetaling når barnet fylder 18 år er 47.143 kr.

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Ønsker du den højeste rente på børneopsparingen?

Få mest muligt ud af børneopsparingen. Sammenlign bankernes renter på børneopsparing her – gratis.

Sammenlign børneopsparing

Om forfatteren Redaktionen

Her er 5 ting du skal overveje inden nytår

Læs artiklen
Her er 5 ting skal du overveje inden nytår
Kan børneopsparing stadig betale sig 20. november 2018 Kan børneopsparing stadig betale sig? Bliver dine børns børneopsparing forrentet optimalt? 30. september 2013 Bliver dine børns børneopsparing forrentet optimalt?