Gratis lønkonto? Her skal du være kunde

udgivet: 23. januar 2017
, sidst redigeret: 01. april 2017
Gratis lønkonto? Her skal du være kunde
På få år er antallet af banker, der tilbyder gratis lønkonto, netbank og Dankort styrtdykket. Der er dog stadig få gebyrfri banker at gå til, når lønkontoen skal oprettes. Se her hvilke.

 

Antallet af banker, hvor du kan få en helt almindelig lønkonto med tilhørende netbank og kort gratis, er drastisk faldende. I 2013 foretog vi en analyse, der viste, at der var 11 banker, som tilbød gratis lønkonto, netbank og Visa/Dankort. I dag er antallet blot tre.

 

Pengeinstitutter som tilbyder gratis lønkonto, netbank og Visa/Dankort:

 

Hvis man ikke har brug for et Visa/Dankort, kan man vælge en løsning, hvor man blot har et almindeligt Dankort tilknyttet sin lønkonto. Her er mulighederne for en gratis løsning nogle flere, men er også siden 2013 mere end halveret. Hertil skal det tilføjes, at det almindelige Dankort i flere pengeinstitutter er helt udgået og ikke udstedes længere.

 

Pengeinstitutter som tilbyder gratis lønkonto, netbank og Dankort:

*MasterCard (debetkort) tilbydes gratis i stedet for et dankort.

 

Husk at forhandle med banken

Analysen er foretaget ud fra bankernes basispriser, dvs. hvis du ikke tilhører et kundeprogram. Har du et større engagement med banken (enten i form af opsparing eller lån), vil du ofte kunne få både konto, netbank og f.eks. kreditkort gratis. Hvis det ikke er tilfældet, kan du muligvis forhandle dig til det. Husk desuden at dine renteindtægter og -udgifter i mange tilfælde kan udgøre en langt større udgift end diverse gebyrer.

 

Du kan holde dig opdateret på hvor du får den bedste rente på opsparing her og indhente tilbud på dine lån her.  

 

sidst redigeret: 01. april 2017
1 kommentar
Murer Peter
23. March kl. 13:42
Hjælp jeg er skodkunde. Først i Danske Bank og nu i Jyske Netbank. Er pensionist har hus der er betalt. Indefrosne ej.skatter (Ej.Værdi 1.750.000.-kr-SKAT) og ingen gæld, altså "skodkunde". Min hustru arbejder og er kunde i COOP Bank. Jeg har brug for netbank og VDK, samt at overfører penge til udlandet-EU. som deposita for feriebolig. Hvad gør en gældfri mand? ;-)
Del dine erfaringer eller spørg Mybankers tusinder af brugere til råds her. Kommentarerne er til brug for Mybankers brugere og besvares ikke af Mybanker eller artiklens forfatter.
Har du læst Mybanker.dk's generelle debatregler?