Find det billigste forbrugslån

Find det billigste forbrugslån

Der kan være penge at spare ved at skifte dit nuværende forbrugslån ud med et andet. Renten – og dermed prisen – ændrer sig løbende, og derfor kan du med fordel holde øje med nye og billigere alternativer. Husk, at det ikke er nok at se på renten. Her er en guide til at sammenligne forbrugslån.

Skrevet af Ulrik Marschall

Hvis du har et forbrugslån, er det en god idé løbende at holde øje med renten. Den er nemlig ofte variabel, og det er derfor langt fra sikkert, at du i dag betaler det samme i rente, som da du optog lånet. Den kan både være steget og faldet.

Det kan også sagtens være, at din lånudbyder er blevet overhalet indenom af nogle konkurrenter, som nu tilbyder en bedre rente – og det kan du måske drage nytte af.

Det er dog ikke tilstrækkeligt at se på renteniveauet. For at du kan spare penge på at skifte forbrugslån, skal du medregne etableringsomkostninger på dit kommende lån.

 

Lavere ÅOP er ikke nødvendigvis lig med et bedre lån

Selv om du kan finde et lån med en lavere ÅOP (årlige omkostninger i procent), end du betaler på dit nuværende lån, er det ikke sikkert, det er en god ide at skifte lån. Det afhænger af forholdet mellem renter og omkostninger på det lån, du har i forvejen.

Kombinationen af høje etableringsomkostninger og en lav rente kan gøre det svært at finde et billigere alternativt forbrugslån.

 

Det skal du være opmærksom på

Nogle forbrugslån, f.eks. mange billån, har en meget lav rente, men tilsvarende høje etableringsomkostninger. Renten kan f.eks. være 4,1 procent, men ÅOP løber op i 8,2 procent.

Hvis du indfrier et sådan lån inden udløb, sparer du renten på de 4,1 procent, men etableringsomkostningerne, der giver forskellen op til 8,2 procent i ÅOP, er betalt – og dermed tabt.

Du vil derfor kun spare penge, hvis du kan finde et nyt lån med en ÅOP på maksimalt 4,1 procent.

 

Lille forskel mellem rente og ÅOP øger chancen for billigere alternativer

Har du derimod optaget et lån, hvor renten er 8 procent og ÅOP er 8,2 procent, så indikerer den lille forskel mellem rente og ÅOP, at lånet har været billigt at etablere. I det tilfælde går der ikke lige så stor en del af lånet til spilde, og det bliver dermed nemmere at skifte til et andet forbrugslån med en lavere ÅOP på f.eks. 6 procent.

Med Mybankers sammenligningstjeneste kan du nemt og hurtigt finde ud af, hvor du finder markedets billigste forbrugslån.

 

Læs mere: Her kan du læse mere om etableringsomkostningers betydning ved indfrielse før planlagt udløb.

 

Betaler du mere end 8 procent?

Har du et forbrugslån, hvor renten er over 8 procent, er der gode muligheder for at finde et nyt lån med en lavere ÅOP og dermed opnå en besparelse ved at skifte.

De enkelte udbydere har forskellige kreditvurderingsprincipper, så spørg altid en anden, hvis du får afslag, eller hvis renten på dit lånetilbud er for høj.

 

Bliv fordelskunde og spar penge

Har du dit forbrugslån i banken, er der også gode muligheder for at finde alternativer, der kan give dig en besparelse.

Nordeas billigste sats på forbrugslån er for tiden (september 2019) 7 procent, hvis du er fordel+ kunde, men hvis du er basiskunde, er satsen op til 16,75 procent. I Danske Bank er de tilsvarende satser 9,0 procent og 15,10 procent, og i Arbejdernes Landsbank er satserne 5,55 procent og 13,25 procent.

 

Gå efter et lån uden etableringsomkostninger

På Mybankers sider kan du få et overblik over billige forbrugslån, hvor de laveste satser for tiden (september 2019) ligger omkring 4 procent for lån uden etableringsomkostninger. Der findes lån med endnu lavere rente, men her trækker omkostningerne ÅOP op på ca. 6,0 procent.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi. Nyhedsbrevet kan afmeldes til enhver tid.

 

Sammenlign lån til forbrug

Der er ingen grund til at betale for meget for forbrugslån. Sammenlign altid før du låner.

Tjek priser på forbrugslån her – gratis

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Hvad koster det at låne 200.000 kroner?

Læs artiklen
Betaler du for meget for dit forbrugslån 28. november 2018 Betaler du for meget for dit forbrugslån? Leder du efter et lån til indskud 7. august 2018 Leder du efter et lån til indskud? Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån 16. maj 2018 Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån