Find et godt forbrugslån

Find det billigste forbrugslån

Hvis du har et forbrugslån, er det en god idé løbende at holde øje med renten. Den er nemlig ofte variabel, og det er derfor langt fra sikkert, at du i dag betaler det samme i rente, som da du optog lånet. Den kan både være steget og faldet.

Det kan også sagtens være, at din låneudbyder er blevet overhalet indenom af nogle konkurrenter, som nu tilbyder en bedre rente – og det kan du måske drage nytte af.

Det er dog ikke tilstrækkeligt at se på renteniveauet. For at du kan spare penge på at skifte forbrugslån, skal du medregne etableringsomkostninger på dit kommende lån.

 

Lavere ÅOP er ikke nødvendigvis lig med et bedre lån

Selv om du kan finde et lån med en lavere ÅOP (årlige omkostninger i procent), end du betaler på dit nuværende lån, er det ikke sikkert, det er en god ide at skifte lån. Det afhænger af forholdet mellem renter og omkostninger på det lån, du har i forvejen.

Kombinationen af høje etableringsomkostninger og en lav rente kan gøre det svært at finde et billigere alternativt forbrugslån.

 

Det skal du være opmærksom på

Nogle forbrugslån, f.eks. mange billån, har en meget lav rente, men tilsvarende høje etableringsomkostninger. Renten kan f.eks. være 4,1 procent, men ÅOP løber op i 8,2 procent.

Hvis du indfrier et sådan lån inden udløb, sparer du renten på de 4,1 procent, men etableringsomkostningerne, der giver forskellen op til 8,2 procent i ÅOP, er betalt – og dermed tabt.

Du vil derfor kun spare penge, hvis du kan finde et nyt lån med en ÅOP på maksimalt 4,1 procent.

 

Lille forskel mellem rente og ÅOP øger chancen for billigere alternativer

Har du derimod lånt penge, hvor renten er 8 procent og ÅOP er 8,2 procent, så indikerer den lille forskel mellem rente og ÅOP, at lånet har været billigt at etablere. I det tilfælde går der ikke lige så stor en del af lånet til spilde, og det bliver dermed nemmere at skifte til et andet forbrugslån med en lavere ÅOP på f.eks. 6 procent.

Med Mybankers sammenligningstjeneste kan du nemt og hurtigt finde priser på et udvalg af forbrugslån.

 

Betaler du mere end 7 procent?

Har du et forbrugslån, hvor renten er over 8 procent, er der gode muligheder for at finde et nyt lån med en lavere ÅOP og dermed opnå en besparelse ved at skifte.

De enkelte udbydere har forskellige kreditvurderingsprincipper, så spørg altid en anden, hvis du får afslag, eller hvis renten på dit lånetilbud er for høj.

 

Bliv fordelskunde og spar penge

Har du dit forbrugslån i banken, er der også gode muligheder for at finde alternativer, der kan give dig en besparelse.

Nordeas billigste sats på forbrugslån er for tiden (november 2019) 7 procent, hvis du er fordel+ kunde, men hvis du er basiskunde, er satsen op til 16,75 procent. I Danske Bank er de tilsvarende satser 9,0 procent og 15,10 procent, og i Arbejdernes Landsbank er satserne 5,55 procent og 13,25 procent.

 

Gå efter et lån uden etableringsomkostninger

På Mybankers sider kan du få et overblik over billige forbrugslån, hvor de laveste satser for tiden (september 2019) ligger omkring 4 procent for lån uden etableringsomkostninger. Der findes lån med endnu lavere rente, men her trækker omkostningerne ÅOP op på ca. 6,0 procent.