Finansiering via andelsboligkredit

Hvad er en andelsboligkredit?

En andelsboligkredit er en kassekredit, som du kan oprette, hvis du vil købe andelsbolig, eller sætte din andelsbolig i stand. Fx renovere badeværelset. Når du låner penge på den måde, betaler du kun rente af de penge, som du trækker på andelsboligkreditten.

 

Forskel på lånemuligheder

Du styrer selv, hvornår du vil betale ned på dit andelsboliglån/kredit, hvor meget du vil betale af ad gangen, og hvad pengene skal bruges til. Den form for lån kræver, at du selv er disciplineret i forhold til at få betalt af på lånet.

Andelsboligkreditten er som regel op til 80 % af andelsboligens maksimalpris. Dog kan du godt finde banker, der er villig til at låne dig mere. Derfor er det altid en god ide at undersøge dine lånemuligheder hos flere banker.

Når du tegner en andelsboligkredit, kræver banken, at du stiller sikkerhed for lånet via et ejerpantebrev i andelsboligen.

Læs også: Finansiering af andelsbolig

 

Forskellen på andelsboligkredit og andelsboliglån

Både andelsboligkreditten og andelsboliglånet kan bruges til at finansiere dit andelsboligkøb, eller hvis du vil sætte din andelsbolig i stand. Forskellen på de to lånetyper er, at andelsboligkreditten er en kassekredit, hvor du kun betaler renter af de penge, som du trækker af kreditten.

Hvis du fx har lånt 100.000 kr. til et nyt køkken, og betalt lånet ned, så har du en kredit på 100.000 kr., som du kan vælge at bruge igen, hvis du på et senere tidspunkt vil opgradere fx badeværelset. Først når du begynder at trække på lånet, betaler du renter igen.

Andelsboliglånet fungerer derimod som et traditionelt banklån, hvor du betaler lånet ned, og hvis du så vil låne til noget andet, så skal du tage et nyt lån.

Læs også: Fastforrentet andelsboliglån

Indhent tilbud på andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud