Energiforbedringer kan give billigere lån

Invester i miljøet og spar penge

De såkaldte ’klimalån’, ’grønne lån eller ’miljølån’ er de senere år dukket frem rundt om i Skandinavien, og nu er de også kommet til Danmark. Klimalån kendetegner sig ved generelt at være mere fordelagtige end normale typer banklån, og de kan søges hvis pengene går til energi- eller klimaforbedrende tiltag. Fordelene kan være: Lavere – eller ingen – renter, lavere etableringsomkostninger, gratis tinglysning eller nedsættelse af andre omkostninger, som normalt vil være forbundet med et lån.

 

Klimalån kan give adfærdsændring

”Miljø- og klimadiskussionen er blusset op i Danmark, og der er kommet mere fokus på konkrete tiltag, der kan gøre en effekt på miljøet. Her kommer klimalånene ind i billedet, fordi de kan være med til at skubbe til en adfærd hen imod mere klimavenlige løsninger blandt bolig- og bilejere,” siger Nete Sørensen, der partneransvarlig i Mybanker.

Hun nævner, at Arbejdernes Landsbank har afsat 100 mio. kr. til en miljøpulje, hvor de kan tilbyde et rente- og omkostningsfrit klimalån på op til 50.000 kr. til ydelser, der er omfattet af kravene til at kunne modtage statens håndværkerfradrag.

 

Penge at spare ved valg af rette lån

”Med et lån i den størrelse, kan man foretage nogle af de miljøinvesteringer, der er økonomisk overskuelige og som samtidig har stor effekt, som f.eks. nye vinduer eller døre. Og med en ÅOP på 0% må det siges at være et attraktivt lån,” siger Nete Sørensen.

Så måske du skulle undersøge hvilke typer lån, der kan være relevante for dig, hvis du overvejer at gøre din bolig mere klimavenlig eller energibesparende.

 

Indhent tilbud på boliglån

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud med Mybanker og find den bedste bank og rådgiver for dig

Indhent tilbud