Der ER store prisforskelle på realkreditlån

Store prisforskelle på bidragssatser

Udbuddet af realkreditlån og renterne på samme er stort set ens hos de forskellige realkreditinstitutter. At renterne er ens skyldes, at det er de samme obligationer, der sælges for at finansiere lånene, og disse obligationer har reelt samme pris på tværs af realkreditinstitutterne. Selvom renterne næsten er de samme, er der dog stor forskel på de samlede omkostninger.

 

Hvor finder du det billigste realkreditlån?

Vi har samlet nogle eksempler, der illustrerer, hvor vanskeligt det kan være at finde det billigste realkreditlån. Det kan være små forskelle i lånetype og lånebehov, der afgør, hvor det er billigst.

 

  • Låner du i en bolig til 3 mio. kr. 80% af boligens værdi med fast rente med afdragsfrihed, er Totalkredit billigst og Realkredit Danmark dyrest. Låner du kun 60%, i samme lånetype, er Realkredit Danmark billigst og Nordea dyrest.
  • Låner du i en bolig til 3 mio. kr. 80% af boligens værdi med fast rente et år ad gangen (F1 lån), er Jyske Realkredit billigst, og Nordea dyrest. Låner du i stedet med et F5 lån er Totalkredit billigst og Realkredit Danmark dyrest.
  • Har du lån med afdragsfrihed for 2,4 mio. kr. i en bolig til 4 mio. kr. (60% belåning), og vil du låne 200.000 kr. mere til f.eks. en bil i et realkreditinstitut med fast rente 5 år ad gangen, koster det ekstra lån:
    • 2.580 kr. ekstra i bidrag hos Jyske Realkredit,
    • 8.535 kr. ekstra i bidrag hos Realkredit Danmark.
  • Er de 2,4 mio. kr. et Flexlife® i Realkredit Danmark, koster det ”kun” 4.330 kr. ekstra i bidrag hos Realkredit Danmark.
  • Låner du 1 mio. kr. med fast rente og afdrag i en bolig til 5,0 mio. kr., hvor der allerede er lån for 1 million kr., er laveste bidrag for den ekstra million 2.748 kr. hos Realkredit Danmark. Er der allerede et lån på 3 mio. kr. i ejendommen, er laveste bidrag for den ekstra million 10.000 kr. i Jyske Realkredit.

 

Se Mybankers oversigt over billigste realkreditinstitut afhængig af låntypen

 

Vejen til det billigste realkreditlån

Som du kan se, findes det billigste realkreditlån ikke. Det afhænger af dit behov og ønske af lånetype. Det er vigtigt, at du undersøger dine muligheder og indhenter tilbud fra flere forskellige banker, da du på den måde kan finde vej til det billigste realkreditlån. Det kan du enten gøre ved at gribe telefonen selv eller lade Mybanker indhente tilbud på realkreditlån.

Få tilbud på realkreditlån

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud på realkreditlån