Realkreditjunglen

Beregn bidragssatserne på realkredit

Selvom renten på samme type realkreditlån er nærmest identisk uanset hvilket institut du vælger, er der store forskelle på de samlede omkostninger. Det skyldes i høj grad de forskellige bidragssatser og kursskæringer der opkræves, men ofte kan disse være svære at gennemskue. Heldigvis kan du nu nemt selv udregne hvad din bidragssats er.

Skrevet af mybanker

Bidragssatserne er vigtige at holde øje med

Mange har en tendens til udelukkende at se på renten når de vælger realkreditlån (og i mindre grad kigge nærmere på de forskellige institutter). Et 2% obligationslån hos Nykredit opfattes som identisk med et 2% obligationslån hos Realkredit Danmark. For den samme lånetype vil renten da også altid være næsten identisk uanset hvilket institut du vælger, da de udsteder de samme typer obligationer. Det betyder dog ikke at lånet koster det samme. Realkreditlån har andre omkostninger udover renten, hvor især bidragssatsen er væsentlig. Og den er meget forskellig fra institut til institut afhængig af belåningsgrad, lånetype og afdragsprofil. Ser du dig ikke for, kan du således risikere at betale markant mere, end du burde.

 

Hvordan beregnes bidragssatsen?

Med Mybankers bidragssatsberegner kan du nemt selv se din bidragssats (+ evt. kursskæring). Du skal blot indtaste om det er en helårs- eller fritidsbolig, husets værdi, dit lånebeløb, din låntype, samt om der er afdragsfrihed. Så får du et nemt overblik over din bidragssats og omkostninger første år (eksklusive renter og afdrag). Husk du også nemt kan indhente tilbud på dit realkreditlån hos Mybanker.

 

Få tilbud på realkreditlån

Se om du kan få et billigere realkreditlån og lavere bidragssatser.

Få tilbud på dit realkreditlån

Om forfatteren mybanker