ÅOP viser dig alle omkostninger på et lån

udgivet: 04. maj 2006
, sidst redigeret: 23. april 2013
ÅOP viser dig alle omkostninger på et lån
Du skal altid se på ÅOP, og ikke kun på rentesatsen, når du skal beregne låneydelsen på et lån.

Når du skal klarlægge omfanget af udgifter ved et lån, skal du undersøge ÅOP (årlige omkostninger i procent) og ikke alene fokusere på rentesatsen.

ÅOP giver nemlig ikke kun udtryk for et låns rente, men oplyser også den samlede mængde af omkostninger forbundet med lånet. 

Det er således vigtigt, at du ikke kun kigger på den almindelige rentesats, da de forskellige långiveres stiftelsesomkostninger til samme type lån kan variere med flere tusinde kroner.

Få også oplyst ÅOP efter skat
Som forbruger skal du være opmærksom på, at ÅOP normalt oplyses før skat. ÅOP før skat tager ikke højde for skattefradrag og angiver derfor ikke den korrekte pris, der skal betales for lånet. Samme ÅOP sats før skat hos to forskellige långivere kan desuden resultere i forskellige ÅOP efter skat.

De forskellige långivere har i øvrigt, som Mybanker.dk ser det, pligt til at vise ÅOP, når du foretager en decideret låneberegning for en konkret lånetype på en låneberegningsside.

Du skal være opmærksom på, at de forskellige långivere kan have forskellige tilbagebetalingsgebyrer. Vælger du en anden tilbagebetalingsmåde, end långiver har forudsat i sin låneberegner, kan prisen derfor blive højere, end det fremgår af låneberegneren.

Læs mere om ÅOP
På vores hjemmeside, Mybanker.dk, kan du blive klogere på ÅOP. 

sidst redigeret: 23. april 2013