Hafnia

Forum-svar oprettet

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Jens Hjarsbech
  Indlæg
 • Hvordan endte denne? Jeg er i samme situation, hvor jeg med ekstraordinære afdrag man påvirke ydelsen men desværre ikke løbetiden. Er eneste mulighed så hvis jeg gerne vil helt af med lånet på et tidspunkt at omlægge det til noget andet (eks kortere løbetid)?

  Hej Morsdreng 

  Tak for dine spørgsmål til mit spørgsmål:

  ”Hvorfor spørger du ikke din revisor, til hvem du har afsat 5.000 kr. i årligt honorar?”

  > Fordi det jeg som nævnt kun er i overvejelsesfasen da jeg pt. ikke ved, om jeg skal udstationeres og derved vil ofre penge på revisor før det reelt viser sig om det bliver relevant. Ved du i øvrigt om jeg kan trække revisor udgifter fra i virksomhedensordningen, som jeg har haft inden jeg påbegynder udlejningen?

  ”I øvrigt har du andre problemer end blot skattebetalingen af din lejeindtægt. Holder din tidsbegrænsede udlejning af ejerlejligheden? Kan du “komme af med lejeren” hvis denne ikke fraflytter ved lejeperiodens udløb? eller hvis din tidsbegrænsede udlejning underkendes? Er du selv i stand til at udforme en korrekt lejekontrakt? en mangelfuld kontrakt kan gøre det vanskeligt for dig at komme af med lejeren i de situationer som anføres ovenfor?”

  > Tak for at påpege alle disse vigtige problemstillinger, som jeg er fuldt opmærksom på og vil søge juridisk bistand til at håndtere (hvis det bliver relevant) men som i øvrigt ikke relaterer sig til det, som jeg spørger om; hvor meget jeg skal betale i skat af lejeindtægten efter fradrag af udgifterne.

  Nu til det oprindelige spørgsmål, som jeg søgte hjælp til at afklare (beskatning af lejeindtægt):

  Jeg troede, at overskuddet blev beskattet som kapitalindkomst og at man ikke betaler AM-bidrag af en ’passiv’ indkomst, hvor der ikke er udført egentligt arbejde samt at der er var en skattefri bundgrænse (eksempelvis x procent af boligens værdi). Efter en samtale med Skat er det gået op for mig, at der ikke er nogen bundgrænse når jeg lejer hele boligen ud i mere end 12 mdr. og at overskuddet beskattes som personlig indkomst inkl. AM-bidrag samt at det indgår i beregning af topskat mv. Med mindre jeg har misforstået noget her på baggrund af min samtale med Skat er der umiddelbart ikke behov for flere indspark 🙂

  Tak. Kunne det ikke også være en mulighed at optage et prioritetslån i samme størrelsesorden som den forventede ekstraindtægt og betalte det ud i den periode, jeg har en større indtægt? Det kunne måske også bringe realkreditlånet ned under 60 procent, som jeg forstår reducerer bidragssatsen.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)