Sammenlign opsparing

Note: Sammenligningen af alle produkter er med udgangspunkt i et indskud på 745.000 kr. Renten kan være anderledes ved mindre indskud.

Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Bliv klogere på opsparing

Der findes mange typer opsparing, derfor skal du både tage stilling til fast og variabel rente, bindingsperiode m.m., når du skal vælge hvilken slags opsparingskonto, der passer til din økonomi. På en opsparingskonto kan du opnå en højere rente end på din almindelige lønkonto.

Derved kan du sikre, at du får et afkast på din opsparing. En opsparingskonto kan være en rigtig fornuftig økonomisk disposition for de fleste. Ved at have en opsparing sikrer man, at man har råd til uforudsete udgifter eller man kan spare op til f.eks. en rejse.

Det er risikofrit at have en opsparing på en opsparingskonto, så længe dit samlede nettoindlån er under €100.000 (ca. 746.000 DKK) i banken. Det er det maksimale beløb, som Garantiformuen, tidligere kaldet Indskydergarantifonden, dækker, hvis din bank går konkurs. Den samme dækning gælder for norske banker, som dog dækkes af den norske ordning (Bankenes Sikringsfond).

Sådan vælger du den bedste opsparingskonto

Du kan læse mere om indskyder­garantiens dækning på:

Finansiel Stabilitets hjemmeside og Bankenes Sikringsfond

En opsparingskonto er en meget enkel måde at få et godt afkast på uden, at det kræver de store økonomiske kundskaber. Det er også muligt at oprette en højrentekonto, hvis det er det, der passer din økonomi. Denne er til dig, der har en større opsparing på minimum 50.000 kr., men samtidig gerne vil have friheden til at kunne hæve pengene igen, når du ønsker det. Hvis du allerede har en opsparing eller økonomisk gevinst, som du ikke står og skal bruge her og nu, så kan en højrentekonto være noget for dig. Generelt findes der mange forskellige typer lån, derfor er det vigtigt, at vælge den type, der passer til din økonomi.

 

Fleksibel opsparing

For at banken giver dig den højeste indlånsrente, vil pengene typisk blive bundet i en periode, fx et eller flere år. Renten kan variere med bindingsperioden, så jo længere tid du binder pengene, jo højere en rente kan du muligvis opnå. Hvis du vil hæve pengene inden bindingsperioden er udløbet, kan det nogle gange lade sig gøre ved at betale et gebyr til banken, også kaldet dekort. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, om du får brug for at få adgang til pengene. Får du brug for pengene inden bindingsperioden er slut, giver det mere mening at have din opsparing på en almindelig indlånskonto.

 

Den bedste indlånsrente

Alle kan oprette en opsparingskonto, men du bør altid undersøge hvilke opsparingskonti, der tilbydes i de bestemte banker og hvilken løsning, der sikre dig den bedste rente og de bedste vilkår, hvor du får mest ud af dine penge.

 

Hvad er en opsparingskonto?

En opsparingskonto er en bankkonto, hvor du kan indsætte dine penge og få en rente fra banken, for dermed at øge værdien af din opsparing. Kontoen kan både være med fast og variabel rente.

Andre former for opsparing

Grundet negative renter i banken vælger en del at spare op på andre måde end en opsparingskonto. Det kunne f.eks. være via investering. Mange tror at du skal være flair for tal, hvis du skal investere. Dette er dog ikke korrekt. Mange vælger at investere i indeksfonde, da det i 2021 er blevet en nem og populær måde at investere på.

Udover en opsparingskonto findes der f.eks. også børneopsparing som er tiltænkt dit barn. På den måde kan du sørge for, at dit barn har en sum penge, når det f.eks. skal flytte hjemmefra.

 

Hvorfor spare op på en opsparingskonto?

Det er altid en god ide at spare op til fremtiden og med en opsparingskonto, får du en rentebetaling på dine penge. Det betyder du kan lade dine penge ”arbejde for dig”, uden du selv skal gøre noget. Det hjælper dig med at spare mere op hurtigere.

Nogle mennesker har ikke mulighed for at spare op, da de har mistet overblikket over deres økonomi. Det er ikke svært at tage hånd om ens økonomi, det kræver blot at du tager det første skridt selv. F.eks. kan du søge økonomisk rådgivning eller undersøge om, du kan afbetale noget af din gæld via et samlelån.

 

Hvad er fordelene ved at spare op?

Opsparingskonto kan give dig et afkast på dine penge, så du undgår at inflationen ”æder” dine penge. Selv med en variabel rente har du en ide om hvor meget du forrenter dine penge. Ulempen er blandt andet at indlånsrenten i Danmark er lav og der er en begrænsning på afkastet.

 

Hvad sker der hvis jeg hæver pengene før tid?

Det afhænger af din aftale med banken om du kan, og hvad det betyder hvis du hæver før tid. Hvis du har indgået en aftale med binding, vil du ikke altid kunne ophæve aftalen, men nogle tillader det mod et gebyr.

 

Hvordan finder jeg den bedste opsparingskonto?

Hos Mybanker kan du sammenligne renter på indlånskonti. Det giver dig mulighed for at afsøge markedet og vælge den løsning der er bedst til dit behov. Når du sparer op, skal du huske at du kun er garanteret dine penge op til 745.000 kr. per pengeinstitut.

 

Hvorfor er opsparing en god ide?

Mybanker hjælper mange kunder med at finde den bedste låntype samt låneudbydere. Det kan f.eks. være forbrugslån, billån, andelsboliglånboliglån, bådlån og realkreditlån som er kendetegnet ved bidragssatser. Det er forståeligt, at du nogle gange har brug for at lån penge hurtigt. Men vi opfordrer vores brugere til at overveje, om man skulle spare op i stedet for at gældsætte sig selv. Hvis du alligevel gerne vil låne penge, bør du sætte dig ind i omkostninger ved et lån med en låneberegner, inden du optager lånet.