Sammenlign boligkredit

Sammenlign priser på boligkredit/prioritetslån til køb af bolig

Boligens værdi
kr.
Din udbetaling
kr.
Ønsket løbetid

Filtre
Brug for hjælp?
Brug for hjælp?
Så kontakt os på email.
Sortéret efter
? ud af ? produkter vises.
Særlige betingelser
Vis produkter, som kræver:
Filialer
Maks. afstand til filial
km
Forudsætninger
Beregninger tager udgangspunkt i et stående lån. Altså et lån hvor der ikke afdrages på lånet. Sikkerhed: Nyt pant i ejerboligen, hvis krav fra pengeinstituttet. Beregningen omfatter kun banklånet og ikke et eventuelt realkreditlån. Beregningen tager højde for belåning og løbetid i det omfang, Mybanker.dk har kendskab hertil. I beregningerne er den billigste løsning valgt med hensyn til tilbagebetaling, kontoudtog o.lign. De valgte priser gælder for privatkunder. Der tages ikke højde for, at der kan opnås evt. rabat på stiftelsesomkostninger i forbindelse med bankskifte. Der tages forbehold for fejl og mangler i priserne. Sådan tjener Mybanker penge
Beregninger tager udgangspunkt i et stående lån. Altså et lån hvor der ikke afdrages på lånet. Sikkerhed: Nyt pant i ejerboligen, hvis krav fra pengeinstituttet. Beregningen omfatter kun banklånet og ikke et eventuelt realkreditlån. Beregningen tager højde for belåning og løbetid i det omfang, Mybanker.dk har kendskab hertil. I beregningerne er den billigste løsning valgt med hensyn til tilbagebetaling, kontoudtog o.lign. De valgte priser gælder for privatkunder. Der tages ikke højde for, at der kan opnås evt. rabat på stiftelsesomkostninger i forbindelse med bankskifte. Der tages forbehold for fejl og mangler i priserne.

Hvad er boligkredit

Boligkredit er en form for kassekredit, som etableres med sikkerhed i fast ejendom. Boligkredit og prioritetslån er i udgangspunktet det samme, men de to typer lån kan alligevel variere fra bank til bank. Der kan for eksempel være forskel på om udgangspunktet er, at du nedbringer gælden og over lang tid. De to typer lån fungerer begge som kassekredit, hvor du har mulighed for at hæve og sætte penge ind på din konto, når det passer dig og din økonomiske situation. For tiden er visse renterne på boligkreditter faktisk så lave, at denne type lån i visse situationer kan konkurrere med realkreditlån særligt fra 60-80% belåning. Dermed kan man finansiere dele af sin bolig ved et boligkredit- eller prioritetslån. Men til trods for dette skal man alligevel huske på, at boligkredittens rente er noget højere fordi der skal betales for fleksibiliteten i at kunne hæve og indsætte penge på sin konto. Derfor kan man argumentere for, at lånet egner sig bedst som supplement til et realkreditlån. Boligkredit eller prioritetslån kan også bruges, hvis du har friværdi i huset og ønsker at investere i et nyt køkken, renovere badet eller noget andet.

Fordele og ulemper ved boligkredit

Fordelen ved denne låntype er, at det er en meget fleksibel måde at låne penge på. Kassekreditten kan tilpasses efter behov, og du har friheden til ikke at skulle i banken af flere omgange for at låne penge. Du bestemmer selv, hvad du bruger pengene til, og der trækkes kun rente, af de penge, der er trukket. Derudover kan man afdrage i præcis den takt, der passer til ens økonomi og situation. Man kan også bruge kontoen som løn- eller opsparingskonto, hvorved der kan være en god rente at hente. Boligkredit kan være en god løsning for dig som har en god økonomi men som har svingende indtægter eller er provisionslønnet, som gør, at der er perioder er mere overskud i økonomien til at tilbagebetale lånet. Hvis man ikke har disciplinen til at leve med den fleksibilitet, bør man undgå denne type lån. Det kan siges, at i forhold til en almindelig kassekredit, er dette et billigere alternativ, men det afhænger selvfølgelig af ens økonomi. En af ulemperne ved boligkreditten eller prioritetslånet er dog samtidig, at der kan være omkostninger ved etablering af lånet. Hertil følger renten på boligkreditten markedsrenten, og der er derfor i princippet ikke noget renteloft. Det betyder samtidig, at pengeinstituttet kan ændre vilkår for gebyrer og boligkredit rente med kort varsel. Derfor bør man være opmærksom på de præmisser, man skriver under på.

Søg uvildig rådgivning

Man bør altid overveje disse fordele og ulemper, som selvfølgelig variere fra din individuelle økonomi. Derfor råder vi altid til at søge uvildig rådgivning og undersøge alternativer før der tages en beslutning om, hvilket slags lån, det skal være samt hvilken bank, lånet skal optages i. Det kan man heldigvis let gøre både ved hjælp af vores artikelunivers samt vores sammenligningsliste ovenover.

Ny søgning

kr.
kr.

Filtrér

Afdragsfrihed
Særlige betingelser
Vis produkter, som kræver:
Filialer
Maks. afstand til filial
km
Op til 0 af ? produkter vises.
Ny søgning