#185050
HalliHallo

Det kan jeg da godt forklare ved et lynhurtigt hurtigt overslag:

Da Danmark ikke er medlem af EUs møntunion (og sikkert ikke bliver det i de næste mange år, hvis overhovedet), kan det af gode grunde kun betale sig at bruge det i udlandet, da der desværre tillægges et udlandsgebyr på vel omkring vel mellem 1-2% af købene og hævningerne. Selvfølgelig har jeg så ca. 1 måneds kredit, men det opvejer alligevel ikke gebyret i disse lavrentetider.

Besparelse pr. hævning på f.eks 2000 kr. dvs. knapt 300 Euro: Pris for euro udgør d.d.ved overførsel 745,77 kr. direkte til anden bank. Pris for brug af mit mastercard i udlandet: Kurs knapt 758, hvortil kommer hævegebyret på min. 30 kr. Alt i alt en besparelse pr. hævning på ca. 62 kr. og ganger jeg det op med mit antal hævninger om året på min. 5 stykker giver det da immervæk en besparelse på over 300 kr. Det er da værd at tage med og det gode er jo, at pengene er skattefrie.

Det bemærkes, at jeg kun overfører et pænt beløb til kontoen engang hvert ca. 5 år, og sådan en overførsel koster som bekendt kun 15 kr. Spørg bare Jet45, han kender alle bankernes priser for udlandsoverførsler udenad.