#170532
Anonym

Hun fik SU, og skulle i gang med en PHD, men vi kunne se at det ikke kunne gå økonomisk. Hun nåede at tage noget som heder det 11. semester på universitetet, så da hun stoppede og vi ville på dagpenge, skulle vi vente 2 måneder inden vi fik udbetalt penge, hvor vi fik det bevilligede overtræk. Men min kones a-kasse meddelte hinde at hun ikke kunne få dagpenge, da de ikke betrakter 11. semester, som en uddannelse, men som et kursus, selv om uddannelses ministeriet betrakter det, som en uddannelse. Hun prøvede at klage men fik ikke medhold.
Min kone har søgt om dansk stages borger skab, hun har været til alle prøver og lov forslaget ligger klar til vedtagelse, hvor min kone bliver dansk borger, så kan hun får kontant hjælp. Vi har overvejet at hun skal tage kontant hjælp nu, men så skal hun vente 7 år til, og får måske aldring dansk stags borgerskab. Det skal siges at min kone skriver bedre dansk en jeg gør. Hun rettede alle mine rapporter da jeg var på skolen, og så er hun meget vel uddannet, hun har hele 3 universitet uddannelser.
Fordi min kone ikke søgte kontant hjælp kunne jeg heller ikke søge, da man har fælles forsøger pligt over for hinanden, da jeg ventede på at få dagpenge.