#145976
Anonym

Hej Flipflop

Det er et LOVKRAV, at pengeinstitutter fastslår deres kunders IDENTITET samt FORMÅL og FORRETNINGSOMFANG (hvidvaskningsloven). Altså er det ikke muligt at oprette en konto uden at afgive nogle som helst oplysninger. Men som regel kan man nøjes med BILLED ID og ÅRSOPGØRELSE. De bløde fakta er jo bare noget pengeinstitutterne er interesserede i, så de kan finde ud af, hvilke forretninger de kan gøre med dig eller hvis du skal kreditvurderes.

Da Visa Dankortet kræver en vis kreditvurdering, kan du altid starte med et hævekort eller visaelectron/master card direct, som forslået. EFTER 3 MÅNEDER ansøger du så om et visa dankort. Hvis ellers du har fået regelmæssig løn og du ikke bruger alle pengene på én gang, så ville de fleste pengeinstittutter formentlig sige god for et visa dankort. Det svarer til, hvis du havde indleveret lønsedler fra starten og lønnen var fin i forhold til dine udgifter.

NÅR DU ELLERS PRØVER AT ÅBNE EN KONTO, hjælper det nok ikke, hvis du ser/lyder irriteret/sur over at skulle afgive oplysninger. Så tror pengeinstituttet jo, at DER MÅ VÆRE EN GRUND til din adfærd. Vær afslappet og sig at du kun har brug for en konto, kort og netbank og at du kun vil kontaktes pr. brev. Årsagerne kunne være, at du har en enkel økonomi, ønsker at forblive gældfri, har gode forsikringer i forvejen osv.

Derudover må pengeinstituttet IKKE VIDEREGIVE DINE INFROMATIONER (persondataloven), når du har rent mel i posen. Samme lov giver dig ret til at få adgang til alle de oplysninger, som de har om dig og du kan sagtens FRABEDE DIG KONTAKT. Som regel skal man skrive under på at pengeinstituttet må kontakte dig pr. telefon med rådgivning/salg for øje, da det ellers kan betragtes som ULOVLIGT DØRSALG, jf. forbrugeraftaleloven. (Dog er der en undtagelse omkring forsikringer.)

Ergo er det lidt svært at forstå dit princip om, at de ikke må vide noget om dig.