#145192
Anonym

Det er risikoen for at den økonomiske planlægning man lægger for dagen ikke holder. Vi er alle født på forskellige tidspunkter og de unge mennesker der blev færdige med deres uddannelse/fik job/fik børn i 2005-2006 og derfor havde brug for at komme videre i deres liv og derfor købte deres første ejendom. De sidder i saksen for de kan ikke flytte bank/realkredit (de fleste af os må låne mange penge i begyndelsen af livet). Nu får de rentestigninger/bidragsstigninger selvom de overholder deres forpligtigelser. Det er ikke dem der har lånt penge ud til køb af ejendomme som ikke har et positivt cash-flow. Når det ikke er dem der har givet disse lån, hvorfor skal de så betale for det.

Det samme gælder den ejendomsinvestor der har foretaget et seriøst og fornuftigt ejendomskøb, hvor det hele hænger samme. Her bliver bidraget pludseligt sat op fra 0,4% til 1,2% uden at man kan gøre noget.

Disse ændringer vil påvirke købere i fremtiden, for nu vil køberne ikke betale så meget for ejendommene for de skal medregne en risiko til dækning ukendte stigninger i omkostningerne hos bank/realkredit.
En reduktion af priserne fordi der skal tåles udgiftsstigning er op til 1% selv ved fastforrentede lån vil påvirke priser nedad med over 16%.
(eksempel: afkast 100.000 v/5% giver en pris 2.000.000. Afkast 100.000 v/6% = 1.666.667)
Yderligere prisfald på fastejendom vil forlænge krisen og gøre den endnu være. Mange banker vil måske gå konkurs p.g.a. dette.