#138526
Anonym

Jeg er som dig også usikker på de præcise forskelle mellem USA og Europa men her er nogle af dem jeg har fundet frem til med historiske briller på:

USA fik deres uafhængighed efter krig mod briterne. Deres forfatning stipulerer alt hvad der skal til for at få en republik. Med en republik menes en stat med fuld frihed (også til at begå fejl).
Den var en liberalistisk stat og det tiltrak rigtig mange immigranter der søgte den amerikanske drøm.
De havde 2 krige mod centralbankerne som de vandt men tabte den 3. i 1913 – siden da er der barberet mere og mere væk af friheden for befolkningen og de nærmer sig et mere facistisk system nu.

I Europa kommer vi fra et diktatorisk enevælde/oligarki og fik opgennem 18 tallet mere og mere folkestyre.
Med demokratiet kom der flere og flere stemmer til, venstre var oprindeligt et rigtigt liberalistisk parti, men det er glemt nu.
Med velfærdstaten op gennem 1900 tallet endte vi med at stile mod den laveste fællesnævner og et slags flertalsdiktatur.

Nu bliver vi tjekket i hoved og r*v ved hver lejlighed og lov komplekset er blevet sådan at uanset hvor meget du anstrenger dig vil embedsfolk ALTID kunne finde en lov du har overtrådt og bliver straffet derfor.
Vi er således også ved at ende som et slags facistisk system som i USA. Den nye EU traktat er noget af det antidemokratiske du kan forestille dig men ingen gider læse den fordi det er kedeligt.

Så i min optik har vi forskellige veje til det men både USA og Europa ender i det samme og det er ret ufedt.

What to do: Drop stemmesedlen og det gule sygesikringsbevis og flyt til Bahamas 🙂