Tinglyst gæld i bil

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • NysgerrigForfatter
  Indlæg
 • #380529
  NysgerrigForfatter

  Hej Kloge mennesker

  Jeg har været så “dum" for nogle år siden at overtage en bil for resten af gælden igennem en af mine “venner", her tænker jeg på den betaling til billånet til finanssierings selskabet.

  Der er åbenbart tinglyst gæld i bilen og nu er jeg i den situation at bilen er total skadet og jeg kan ikke få udbetalt forsikringspengene.

  Mit store spørgsmål er så, kan min “ven" få flyttet den tinglyste gæld fra denne bil over til hans motorcykel som er meget mere værd en den total skadet bil?

  Hilsen – Den nysgerrige

  #380533
  morsdrengForfatter

  Når du overtager en bil for restgælden, skal gælden naturligvis indfris når og hvis bilen bliver totalskadet. Du kan alene kræve at forsikringsselskabet udbetaler et evt. et overskydende beløb til dig efter at gælden er indfriet, forudsat at bilen er indregistreret og forsikret i dit navn..

  Finansieringsselskabet har ydet lånet med pant i en bil, hvorfor skulle det acceptere at sikkerheden for lånet ”overflyttes” til en motorcykel, som ejes af en helt anden person end den totalskadede bil?

  Hele ideen med at få pant i en bil er, at panthaver er sikker på at få værdien af bilen hvis den sælges eller bliver totalskadet. Det gælder uanset om bilens nuværende ejer/køber/du kender til gælden eller ikke.

  Dit indlæg kunne dog tyde på, at bilen ikke er blevet indregistreret og forsikret i dit navn og at du ikke har overtaget gælden til finansieringsselskabet. Forholder det sig således, har du været ”bruger” af en bil, der formelt stadig var ejet af din ven med risiko for, at han kan sælge bilen og hans evt. kreditorer foretage udlæg i denne.

  #380534
  NysgerrigForfatter

  Hej Igen

  Det er anden gæld fra et lån som tidligere ejer IKKE har oplyst der var tinglyst i bilen i 2013.

  Jeg overtager bilen i 2017 og der var et lån på bilen er betalt ud.

  Bilen er omregistreret og forsikret af mig

  Ideen med at få “omtinglyst" hans gæld over til motorcyklen, er at jeg så kan få udbetalt forsikrings pengene for bilen som jeg har købt af ham ved at betale restgælden i bilen på det oprindelige billån.

  #380535
  morsdrengForfatter

  Inden man køber og især betaler for en bil har man i Bilbogen siden 1993 kunnet undersøge om der var gæld i bilen. Det har du desværre glemt.

  Når din “ven" sælger en bil til dig, garanterer han – også selv om det ikke står nogen steder – at der ikke er anden pant i bilen end hvad du har betalt/fået oplyst. Er der pant i bilen har panthaveren krav på at få forsikringssummen indtil hans pant er fuldt indfriet. Til gengæld har du et krav mod din såkaldte ven på det beløb (fra forsikringssummen) som du har måttet betale til panthaveren. Til sikkerhed for dit krav kan du kræve at få pant i vennens MC, hvilket forudsætter denne ikke allerede er belånt til langt over styret. Har du reg. nr. på MC, kan du selv undersøge ejerforhold og pant i bilbogen.

  Alt kan lade sig gøre hvis blot parterne kan blive enige herom, men jeg har svært ved at se, at en person/virksomhed som siden 2013 har haft pant i din vens bil, som du købte for 3 år siden vil acceptere, at aflyse sit pant i bilen for at du kan få hele forsikringssummen udbetalt for i stedet af få et usikkert pant i skyldnerens motorcykel. Det forudsætte også, at MC´en ikke allerede er belånt og at du ven en den reelle ejer af motorcyklen. Desværre for dig vil panthaveren sandsynligvis anset det som værende en sag alene mellem dig og din ven.

  Inden du kan komme videre skal du have undersøgt om motorcyklen er pantsat, dennes ejerforhold og værdi ved salg i fri handel (ikke købsprisen), forsikringssummens størrelse og hvor stort et beløb panthaveren i bilen forlanger for at aflyse sit pant. Hvis du ikke selv kan undersøge disse forhold og gennemføre forhandlingerne med panthaveren og din ven, bør du overveje at søge sagkyndig bestand hos en advokat. En sådan vil du også få brug for til at hjælpe dig med at få sikkerhed i motorcyklen for dit krav mod din ven. hvis det ikke lykkes at få en aftale med panthaveren om flytning af pantet.

   

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.