Mellemfinansiering ved salg og køb af bolig

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • ValueformoneyForfatter
  Indlæg
 • #384164
  ValueformoneyForfatter

  Hej

  Skal låne ca. 6,1 mio. i mellemperioden. Får først provenu for salg 2 måneder efter, at jeg skal betale min nye bolig.

  Banken foreslår, at det skal ske med en kassekredit med en rente på 7,2 pct (+ekspeditionsgebyr 1000 kr.).

  Er det ikke en høj rente i dagens marked? Banken har fuld sikkerhed i form af transport i salgssummen.

   

   

  #384213
  morsdrengForfatter

  Hvis du søger på “boligskiftkonto" vil du se, at Nordea oplyser en højere rente end den du har fået oplyst. Hvis du søger på “mellemfinansiering" vil du sandsynligvis også få hit fra andre PI.

  Det er en udbredt misforståelse når mange ejendomssælgere tror, at de får salgsprovenuet i hånden allerede på overtagelsesdagen. Den der berigtiger ejendomshandlen – typisk en advokat – kan og må først frigive salgsprovenuet, når købers skøde er tinglyst uden retsanmærkninger, for først når dette er sket, er køber sikker på, at han er ejer af ejendommen og at denne kun er belånt som aftalt.

  Kan sælger ikke vente på at salgsprovenuet bliver frigivet, f.eks. fordi han har købt anden ejendom, hvor udbetalingen skal erlægges på et tidligere tidspunkt, bliver det nødvendigt med en mellemfinansiering, som typisk sker i form af en kassekredit. Alternativet hertil kan være en bankgaranti, men en sådan er heller ikke gratis, og vil også på et tidspunkt skulle afløses af en kontant deponering. Om du skal betale købesummen på overtagelsesdagen eller stille en bankgaranti er sandsynligvis aftalt i købsaftalen, så det kan du ikke ændre på nu.

  At banken ikke løber nogen risiko er ikke korrekt. Banken er kun uden risiko, hvis den har pant i din solgte ejendom på mindst 6,1 million eller anden tilsvarende sikkerhed.  En transport, som jeg forudsætter er noteret af enten køber og/eller den der berigtiger ejendomshandlen, stiller ikke banken bedre end du selv er og vil kunne fortrænges af rettigheder der tinglyses i ejendommen før skødet til køber samt af dit eventuelle døds- eller konkursbo. Det samme kan være tilfældet, hvis køber kommer under bobehandling inden købesummen er deponeret/der er stillet bankgaranti for samme eller hvis køber på anden vis bliver ude af stand til at opfylde handlen.

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.