Må banken lukke min NemKonto?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • chaseForfatter
  Indlæg
 • #385891
  chaseForfatter

  Hejsa,
  Banken har valgt at lukke min NemKonto, ja faktisk alle mine konti, ifm. at jeg blev overdraget til deres inkassoafdeling. Jeg har ikke på noget tidspunkt udvist truende adfærd eller andet, som normalt er begrundelsen for at en NemKonto kan lukkes eller ikke oprettes. Sagen er den at mit lån er blevet overdraget til inkassoafdelingen, da jeg ikke har mulighed for at betale af på det. Men i samme omgang, har de så slettet de resterende konti. De vil ikke give mig en ny NemKonto, hvilket betød at kontanthjælpen ikke kunne gå ind her til d. 1. Jeg har nu fået en ny NemKonto hos en anden bank, men var min gamle bank i sin ret til at lukke min NemKonto ned?

  #385920
  morsdrengForfatter

  Når et pengeinstitut allerede for mere end 25 år siden ikke kunne nægte at oprette en NemKonto, fordi personen havde gæld andetsteds, til andre pengeinstitutter eller endda til det PI hvor kontoen ønskes oprettet, kan man naturligvis ikke ophæve en allerede oprettet NemKonto med samme begrundelse.

  Reglerne om god skik for pengeinstitutter siger om spørgsmålet: § 15. Et pengeinstitut kan ikke uden en individuel og saglig begrundelse nægte at oprette en basal indlånskonto til en privatkunde, jf. stk. 2. Begrundelsen skal på anmodning gives i papirformat eller på andet varigt medium. Af vejledningen om god skik fremgrå endvidere at nægtelse af at oprette en basal-indlånskonto, forudsætter en individuel saglig begrundelse. Indholdet af kriteriet »saglig begrundelse« skal forstås i overensstemmelse med Pengeinstitutankenævnets praksis på området. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis kunden optræder anstødeligt eller er til gene for pengeinstituttets øvrige kunder og/eller ansatte, eller hvis kontoen anvendes til ulovlige formål. Tilsvarende kan et pengeinstitut nægte at oprette en almindelig indlånskonto, hvis kunden ikke vil udlevere de oplysninger, som pengeinstituttet skal indhente for at efterleve hvidvaskloven.

  Betegnelsen basal-indlånskonto og basal-betalingskonto skyldes nyeste (EU) lovgivning på området, mens NemKonto er en ren dansk “opfindelse" som kan tilknyttes en basal-indlåns eller -betalingskonto.

   

   

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.